208 / 803
    Lombardska buchta

    Potrebujeme:
    500g polohrubej muky
    30g drozdia
    1/4l mlieka
    2 vajcia
    70g cukru
    1/2CL soli
    po stipke struhaneho muskatoveho orieska a noveho korenia
    120g zmaknuteho masla
    1zltok
    forma na pecenie s priemerom 26cm
    maslo na vymastenie formy

    POSTUP:
    Muku dame do misy.Vyhlbime jamku,rozdrobime do nej drozdie,zalejeme trochou mlieka a cukru a zarobime kvasok.Prikryty nechame 15 min.
    Vajcia,cukor,sol,koreniny,maslo pridame do muky aj so zvysnym mliekom a spracujeme na hladke vlacne cesto.
    Nechame ho kysnut 30min.
    Z vykysnuteho cesta vytvarujeme 4 rovnake bochniky a ulozime ich vedla seba do formy.Cesto potrieme rozhabarkovanym zltkom a pecieme 190C-30 az 40min.

    1. máj 2015