10 / 803
    Sarah torta (2015)- v reze

    Potrbujeme:
    6 vajec
    7PL polohrubém muky
    6PL krystalového cukru
    6PL vlaznej vody
    2PL kakaa
    1 kypriaci prasok do peciva

    jahodovy dzem
    1 vanilkovy krem v prasku a 250ml studeneho mlieka
    1 cokoladovy krem v prasku a 250ml studeneho mlieka
    1 cokolada na varenie alebo coko hoblinky
    5ks male vajicka
    kvietky a motyle na ozdobeni

    Postup:
    Bielka si vyslahame na sneh.Zltky s cukrom vyšlaháme do peny,pridame vodu.Do zltkovej zmesy primiesame muku s kypriacim praskom,kakao a nakoniec z lahka primiesame sneh z bielkov.Pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
    Po upeceni nechame korpus vychladnut.
    Korpus si rozkrojime na polovicu.Spodny plat natrieme dzemom Na dzem natriem polovicu cokoladovej plnky,na nu polovicu vanilkovém plnky.Prikryjeme platom a celu tortu potrieme vanilkovou plnkou.(aj boky)
    Do vrecka si dame cokoladovu plnku a hviezdicovym nastavcom si urobime hniezdo.
    Posypeme boky a hniezdo nastruhanou čokoládou a podla fantazie dozdobime.

    8. apr 2015