Potrbujeme: 6 vajec 7PL polohrubém muky 6PL krystalového cukru 6PL vlaznej vody 2PL kakaa 1 kypriaci prasok do peciva
jahodovy dzem 1 vanilkovy krem v prasku a 250ml studeneho mlieka 1 cokoladovy krem v prasku a 250ml studeneho mlieka 1 cokolada na varenie alebo coko hoblinky 5ks male vajicka kvietky a motyle na ozdobeni
Postup: Bielka si vyslahame na sneh.Zltky s cukrom vyšlaháme do peny,pridame vodu.Do zltkovej zmesy primiesame muku s kypriacim praskom,kakao a nakoniec z lahka primiesame sneh z bielkov.Pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme. Po upeceni nechame korpus vychladnut. Korpus si rozkrojime na polovicu.Spodny plat natrieme dzemom Na dzem natriem polovicu cokoladovej plnky,na nu polovicu vanilkovém plnky.Prikryjeme platom a celu tortu potrieme vanilkovou plnkou.(aj boky) Do vrecka si dame cokoladovu plnku a hviezdicovym nastavcom si urobime hniezdo. Posypeme boky a hniezdo nastruhanou čokoládou a podla fantazie dozdobime.
Potrbujeme:
6 vajec
7PL polohrubém muky
6PL krystalového cukru
6PL vlaznej vody
2PL kakaa
1 kypriaci prasok do peciva
jahodovy dzem
1 vanilkovy krem v prasku a 250ml studeneho mlieka
1 cokoladovy krem v prasku a 250ml studeneho mlieka
1 cokolada na varenie alebo coko hoblinky
5ks male vajicka
kvietky a motyle na ozdobeni
Postup:
Bielka si vyslahame na sneh.Zltky s cukrom vyšlaháme do peny,pridame vodu.Do zltkovej zmesy primiesame muku s kypriacim praskom,kakao a nakoniec z lahka primiesame sneh z bielkov.Pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
Po upeceni nechame korpus vychladnut.
Korpus si rozkrojime na polovicu.Spodny plat natrieme dzemom Na dzem natriem polovicu cokoladovej plnky,na nu polovicu vanilkovém plnky.Prikryjeme platom a celu tortu potrieme vanilkovou plnkou.(aj boky)
Do vrecka si dame cokoladovu plnku a hviezdicovym nastavcom si urobime hniezdo.
Posypeme boky a hniezdo nastruhanou čokoládou a podla fantazie dozdobime.