SUROVINY: • 5 ks vajcia • 250 g krupicový cukor • 100 ml vlažná voda • 100 ml olej • 250 g polohrubá múka • 1 ks prášok do pečiva • 1 PL kakao PUDING: • 2 ks vanilkový puding DrOetker • 5 PL cukor • 800 ml mlieko KRÉM: • 400 ml kyslá smotana • 250 ml šľahačková smotana • 2 ks vanilkový cukor • čokoláda margot
Vyšľaháme žltky s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Plech vyložíme papierom na pečenie a vlejeme polovicu cesta. Do druhej polovice vmiešame kakao a rozotrieme na svetlé cesto. Medzitým si uvaríme puding, ktorý rozlejeme na tmavé cesto a vidličkou všetky vrstvy až na dno vlnkovito pretiahneme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 30 minút. Na vychladnutý koláč rozotrieme krém a posypeme na hrubo postrúhanou čokoládou Margot, prípadne čokoládou alebo grankom. Krém: Vymiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a zľahka primiešame ušľahanú smotanu.
SUROVINY:
• 5 ks vajcia
• 250 g krupicový cukor
• 100 ml vlažná voda
• 100 ml olej
• 250 g polohrubá múka
• 1 ks prášok do pečiva
• 1 PL kakao
PUDING:
• 2 ks vanilkový puding DrOetker
• 5 PL cukor
• 800 ml mlieko
KRÉM:
• 400 ml kyslá smotana
• 250 ml šľahačková smotana
• 2 ks vanilkový cukor
• čokoláda margot
Vyšľaháme žltky s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.
Plech vyložíme papierom na pečenie a vlejeme polovicu cesta.
Do druhej polovice vmiešame kakao a rozotrieme na svetlé cesto.
Medzitým si uvaríme puding, ktorý rozlejeme na tmavé cesto a vidličkou všetky vrstvy až na dno vlnkovito pretiahneme.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 30 minút.
Na vychladnutý koláč rozotrieme krém a posypeme na hrubo postrúhanou čokoládou Margot, prípadne čokoládou alebo grankom.
Krém: Vymiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a zľahka primiešame ušľahanú smotanu.