Do misy si nalejeme mlieko,3 žĺtka a rozmiešame metličkou. Rožky nakrájame na kolieska a namáčame v mlieku. Do vymastenej a strúhankou vysypaném formy ukladáme vedľa seba namočené rožky. Na rožky ukládame hrušky a na ne ďalšiu vrstvu namáčaných rožkov. Tvaroh si zmiešame s 1 vajíčkom,vanilkovým cukrom a 2-3PL cukru.Dáme ho na vrstvu z rožkov. Potom dáme zas vrstvu namočených rožkov. 3. Žemľovku dáme do vyhriatej rúry asi na 15-20 minút. Pred koncom pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov a z 2 PL práškového cukru.Keď je sneh dostatočne hustý,pridáme ešte 2PL kryš.cukru,vyšľaháme a natrieme ho na vrch žemľovky. Pokračujeme v pečení asi 5 minút. Hotovú žemľovku môžme posypať práškovým cukrom.
Tvarohovo-hrušková žemľovka
SUROVINY:
• 8-10 ks rožokov
• 1 sklo zaváraných hruškiek
• 250 g hrudkovitý tvaroh
• 2-3PL krystalového cukru
• 3 ks žĺtka
• 1 ks vanilkový cukor
• 2-5 dl mlieka
• 1ks vajce
• 3ks bielkov
• 2 PL práškový cukor
• 2PL krystalový cukor
•
Do misy si nalejeme mlieko,3 žĺtka a rozmiešame metličkou. Rožky nakrájame na kolieska a namáčame v mlieku. Do vymastenej a strúhankou vysypaném formy ukladáme vedľa seba namočené rožky.
Na rožky ukládame hrušky a na ne ďalšiu vrstvu namáčaných rožkov.
Tvaroh si zmiešame s 1 vajíčkom,vanilkovým cukrom a 2-3PL cukru.Dáme ho na vrstvu z rožkov.
Potom dáme zas vrstvu namočených rožkov. 3.
Žemľovku dáme do vyhriatej rúry asi na 15-20 minút.
Pred koncom pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov a z 2 PL práškového cukru.Keď je sneh dostatočne hustý,pridáme ešte 2PL kryš.cukru,vyšľaháme a natrieme ho na vrch žemľovky. Pokračujeme v pečení asi 5 minút. Hotovú žemľovku môžme posypať práškovým cukrom.