575 / 803
    Tvarohovo-hrušková žemľovka

    Tvarohovo-hrušková žemľovka
    SUROVINY:
    • 8-10 ks rožokov
    • 1 sklo zaváraných hruškiek
    • 250 g hrudkovitý tvaroh
    • 2-3PL krystalového cukru
    • 3 ks žĺtka
    • 1 ks vanilkový cukor
    • 2-5 dl mlieka
    • 1ks vajce
    • 3ks bielkov
    • 2 PL práškový cukor
    • 2PL krystalový cukor

    Do misy si nalejeme mlieko,3 žĺtka a rozmiešame metličkou. Rožky nakrájame na kolieska a namáčame v mlieku. Do vymastenej a strúhankou vysypaném formy ukladáme vedľa seba namočené rožky.
    Na rožky ukládame hrušky a na ne ďalšiu vrstvu namáčaných rožkov.
    Tvaroh si zmiešame s 1 vajíčkom,vanilkovým cukrom a 2-3PL cukru.Dáme ho na vrstvu z rožkov.
    Potom dáme zas vrstvu namočených rožkov. 3.
    Žemľovku dáme do vyhriatej rúry asi na 15-20 minút.
    Pred koncom pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov a z 2 PL práškového cukru.Keď je sneh dostatočne hustý,pridáme ešte 2PL kryš.cukru,vyšľaháme a natrieme ho na vrch žemľovky. Pokračujeme v pečení asi 5 minút. Hotovú žemľovku môžme posypať práškovým cukrom.

    8. mar 2015