202 / 803
    Celozrnný chlebík - po rozkrojení

    CELOZRNNY CHLIEB
    • 3 hrnčeky celozrnném múky
    • 1,5 hrnček voda
    • 1/2 ČL soľ
    • 1/4 ČL sušené droždie

    Postup :
    Všetko dáme do vačšej nádoby.. múku, vodu, soľ, droždie ( kto chce može si pridať bylinky, semiačka..) IBA ZAMIEŠAME aby sa nám to spojilo - NEMIESIME
    Cesto ostane trochu redšie
    Cesto necháme min 8-12 hodin kysnuť.Chlieb je najlepšie zamiesiť večer a ráno upiecť..Po 12 hodinách nám chlebík pekne podrastie a vytvoria sa krásne bubliny..

    Vyberieme cesto a dáme ho na múkou vysypanú utierku ešte aspoň na hodinku.. Chlieb pečieme v nádobe s vrchnákom
    Kým nám cesto kysne zapneme rúru a hrniec aj s vrchnákom strčíme do rúry aby sa nahrial aspoň na 5min..potom ho opatrne vyberieme a cesto presunieme do hrnca..Hrniec treba vymastit..inak sa cesto prilepi.
    Hrniec zatvoríme a strčíme naspäť do rúry.. po 30 min hrniec otvoríme a chlebík ešte 15 min dopekáme...po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.

    12. feb 2015