Koľko toho mäsa asi ma byt na také tri štyri porcie? Môže byť aj hovädzie? A podliat treba tak,že nalejeme vodu do pekáča?
@wonderwall Na 3-4 porcie by malo stacit z pol kg masa.Ja som robila z bravcoveho.A vodu som naliala do pekaca.
@lillypot Ďakujem 😊 ešte sa určite budem niečo chcieť opýtať 😊 napr. Keď pečiem kuracie stehná sú vždy pomerne suché A jednotvárne. V restike vždy chutia inak, majú aj omáčku A ja neviem, ako to robia 😊
@wonderwall ja robim kuracie stehna tak,ze ich poukladam do pekaca.Osolim,okorenim,poprasim cervenou paprikou a na kazde stehno dam tenky p platok masla.Do kazdeho roha pekaca da 1/4 z bujona,nakrajanu cibulu a asi 250-300ml vody.Podla fantazie staci pridat zeleninu,klobasku,slaninu,huby...Na zahustenie mozte pouzit hladku muku rozhabarkovanu vo vode,smotane.
@lillypot tak som tento recept skúsila. Z bravčového. Roláda sa mi počas pečenia otvorila A už naspäť sa zavinut nedala. Po do pečení sa lámala a mrvila a spodná časť sa nedala vybrať Z alobalu. .. nevieš čo som asi urobila zle? Inak chuťovo suepr
@wonderwall ked sa ti pocas pecenia otvorila asi si dala kratky alobal.A ze sa lamala,tak to neviem,asi bolo maso tuhe.Ja to robim ako na fasirku.
Potrebujeme na maso:
mlete maso
vajce
struhanka
mlieko
sol
korenie pecene maso
korenie fasirka
Vsetky suroviny zmiesame spolu.Na alobal si rukou roztiahneme maso do obdlznika:nie uplne na okraj alobalu.cele obdlznikove maso potrieme horcicou.Do stredu obdlznika masa si dame po dlzke platky sunky.Na sunku do stredu vedla seba stvrtiny vajicka.Ku vajicku uhorku a na uhorku kapiu.
Zdvihneme jednu stranu alobalu a slabisie pritlacime.Dvihneme aj druhu stranu a jemne zagulame.Prelozime na plech a podlejeme vodou.Pecieme.
Pred doopecenim vyberieme z alobalu a dame zapiect do zlata.
Na plnenie:
horcica
4-5 platkov sunky
4 vajicka uvarene na tvrdo – rozrezat na stvrtiny
kapia
kysla uhorka
alobal