40 / 803
    Sacherova torta - moja narodeninová

    fantasticky vyzera... sacherku obcas robim, ale este nikdy ma nenapadlo ju takto ozdobit... uz nech je tu leto a mame jahodky v zahradke 🙂

    31. jan 2015
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený

    Potrebujeme:
    8 vajec
    200g krupicoveho cukru
    60g cokoladoveho prasku
    120g hladkej muky
    100g masla
    50g piskotovej struhanky
    1 salka marhulovej marmelady
    200g cokoladovej polevy
    POSTUP:
    Zltky vymiesame so 100g cukru do penista. Bielky so zvysnym cukrom vyslahame na tuhy sneh. Dozltkovej zmesy pridame cokoladovy prasok,muku,roztopene maslo,piskotovu struhanku a naostatok zlahka zamiesame bielkovy sneh.Cestom naplnime pomastenu formu a pecieme 40min -200C.Prvych 15min.nesnieme ruru otvorit.Upecenu tortu nechame vo vypnutej rure cca3min.,vyberieme a nechame na kuchynskej mriezke vychladnut.
    Najmenej po 6hod.tortu rozrezeme.
    Najlepsie je ju upiect vopred.,
    naplnime ohriatou marmeladou, zvyskom marmelady potrieme bocne steny i povrch torty.
    Cokoladovu polevu roztopime vo vodnom kupeli a celu tortu nou rovnomerne potrieme.

    9. mar 2015
    9. mar 2015

    co je to cokoladovy prasok

    20. jún 2015

    @lokalistin nie,to je cokolada na varenie a cera

    20. jún 2015

    @lillypot v recepte je napisane, ze do cesta ide cokoladovy prasok-co je to?

    20. jún 2015

    @lokalistin jaj, do cesta som davala holandske kakao

    20. jún 2015
    20. jún 2015

    Tato vyzera fantasticky! Takuto podobnu robim, ale vykusam tvoj recept😉

    4. aug 2015