Potrebujeme:
8 vajec
200g krupicoveho cukru
60g cokoladoveho prasku
120g hladkej muky
100g masla
50g piskotovej struhanky
1 salka marhulovej marmelady
200g cokoladovej polevy
POSTUP:
Zltky vymiesame so 100g cukru do penista. Bielky so zvysnym cukrom vyslahame na tuhy sneh. Dozltkovej zmesy pridame cokoladovy prasok,muku,roztopene maslo,piskotovu struhanku a naostatok zlahka zamiesame bielkovy sneh.Cestom naplnime pomastenu formu a pecieme 40min -200C.Prvych 15min.nesnieme ruru otvorit.Upecenu tortu nechame vo vypnutej rure cca3min.,vyberieme a nechame na kuchynskej mriezke vychladnut.
Najmenej po 6hod.tortu rozrezeme.
Najlepsie je ju upiect vopred.,
naplnime ohriatou marmeladou, zvyskom marmelady potrieme bocne steny i povrch torty.
Cokoladovu polevu roztopime vo vodnom kupeli a celu tortu nou rovnomerne potrieme.
co je to cokoladovy prasok
@lokalistin nie,to je cokolada na varenie a cera
@lillypot v recepte je napisane, ze do cesta ide cokoladovy prasok-co je to?
@lokalistin jaj, do cesta som davala holandske kakao
@lillypot aha dik
Tato vyzera fantasticky! Takuto podobnu robim, ale vykusam tvoj recept😉
fantasticky vyzera... sacherku obcas robim, ale este nikdy ma nenapadlo ju takto ozdobit... uz nech je tu leto a mame jahodky v zahradke 🙂