516 / 803
    zemiakové lokše s maslom a cukrom
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený

    600g zemiaky uvarené
    • 200g múka hladká
    • soľ
    • práškový cukor na posypanie
    • 125 gmaslo rozpustené na potretie

    Dáme si uvariť zemiaky.
    Keď sú zemiaky mäkké, popučíme ich. Dáme na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Urobíme valček, ktorý pokrájame na kusy.
    Vyvaľkáme do tvaru kruhu. Pozor, aby neboli lokše príliš tenké a mali sme dostatok múky, aby sa nelepili.
    Pečieme na suchej panvici z každej strany. Počas pečenia nám tam ostane trochu múky, tak ju treba dávať preč, aby sa lokše nepripaľovali. Ja ju utieram priebežne servítkou.
    Roztopíme si maslo,potierame vrch a posýpeme cukrom.Ukládame jednu na druhú.Potom prerežeme na 4 časti.

    14. mar 2015