POTREBUJEME:300g polohrubej muky15g drozdia1/8l mlieka100g praskoveho cukru170g maslastipka soli3 vajcia200g hrozienok100g cokoladovej polevy2PL nasekanych orechov alebo piniovych jadierokmaslo a struhanka na vymastenie formyPOSTUP: Muku dame do misy,vyhlbime jamku,rozmrvime drozdie,zamiesame mliekom,troskou muky a cukru.Nechame kysnut 15min.Pridame roztopene maslo,cukor,sol,vajcia a vypracujeme na cesto.Cesto miesime tak dlho,kym sa nezacnu tvorit bublinky.Nechame kysnut 30min.Pridame umyte,osusene hrozienka,formu naplnime cestom a nechame kysnut 20min.Pecieme 50min.-190CVo vodnom kupeli roztopime cokoladu a nalejeme na babovku a dozdobime orechami.
POTREBUJEME:
300g polohrubej muky
15g drozdia
1/8l mlieka
100g praskoveho cukru
170g masla
stipka soli
3 vajcia
200g hrozienok
100g cokoladovej polevy
2PL nasekanych orechov alebo piniovych jadierok
maslo a struhanka na vymastenie formy
POSTUP: Muku dame do misy,vyhlbime jamku,rozmrvime drozdie,zamiesame mliekom,troskou muky a cukru.Nechame kysnut 15min.
Pridame roztopene maslo,cukor,sol,vajcia a vypracujeme na cesto.Cesto miesime tak dlho,kym sa nezacnu tvorit bublinky.Nechame kysnut 30min.
Pridame umyte,osusene hrozienka,formu naplnime cestom a nechame kysnut 20min.Pecieme 50min.-190C
Vo vodnom kupeli roztopime cokoladu a nalejeme na babovku a dozdobime orechami.