185 / 803
    Berlínska bábovka

    POTREBUJEME:
    300g polohrubej muky
    15g drozdia
    1/8l mlieka
    100g praskoveho cukru
    170g masla
    stipka soli
    3 vajcia
    200g hrozienok
    100g cokoladovej polevy
    2PL nasekanych orechov alebo piniovych jadierok
    maslo a struhanka na vymastenie formy
    POSTUP: Muku dame do misy,vyhlbime jamku,rozmrvime drozdie,zamiesame mliekom,troskou muky a cukru.Nechame kysnut 15min.
    Pridame roztopene maslo,cukor,sol,vajcia a vypracujeme na cesto.Cesto miesime tak dlho,kym sa nezacnu tvorit bublinky.Nechame kysnut 30min.
    Pridame umyte,osusene hrozienka,formu naplnime cestom a nechame kysnut 20min.Pecieme 50min.-190C
    Vo vodnom kupeli roztopime cokoladu a nalejeme na babovku a dozdobime orechami.

    23. nov 2014