Piskotove cesto: 6 vajec, 6Pl cukru, 1 vanilkovy cukor, 6 Pl vlaznej vody, 7 Pl polohrubej muky,1 prasok do peciva, 2 Pl kakaa
Cesto upecieme a nechame vychladnut.
Plnka je kupovana v prasku-staci pridat 300ml mlieka,ale ja som pridala 1 biely jogurt a 100ml mlieka,takze spolu 250 ml.
Korpus rozkrajat na 3 platy.Spodny plat pokvapkat broskynovou sladkou palenkou,potriet jahodovym dzemom a plnkou,Prikryt platom a vsetko zopakova,Prikryt vrchnym platom a zopakovat,ale pridat aj krem na boky.
Na vrch nastriekat slahacku a dozdobit ceresnami,visnami...a ozdobnymi cokoladovymi cukrikami.
Aky krem v prasku prosim? A uz ked sa rozkroji a ponatiera kremom uz sa len da vytuhnut do ladnicky?
@natalia000 krem kupujem v kauflande,zlty sacok.Korpus pokvapkat palenkou-likerom,dzemom a plnkou.Ta plnka je dostatocne tuha,takze sa torta da hned krajat.Ja davam cca na 2 hod.do chladnicky,pokial poupratujem,...
@lillypot jaaj zlaty klas? A potom co ho sfarbi do tmava lebo on je zlty
@natalia000 nie je to zlaty klas.Je to cokoladova plnka v prasku.Maju aj vanilkovu a likerovu.
Nemohla by som poprosit o recept?dakujem🙂