Potrebujeme: hrach sol kocka kuracieho alebo zeleninoveho bujonu voda maslo mleta cervena paprika bobkovy list cesnak - korenie mrkva klobasa hladka muka voda Postup: Do hrnca si dame hrach zalejeme vodou a dame varit. Po zovreti pozbiarame penu, pridame sol, trocha masla, bobkovy list, bujon,cesnak, papriku a nastruhanu na jemno mrkvu a varime do polomakka. K polomakkemu hrachu pridame nakrajanu klobasu a varime do makka. Nakoniec si vo vode rozhabarkujeme muku a zahustime polievku. Halusky: biely jogurt, hladka a hruba muka, sol, vajce. Vsetko spolu zmiesame a hadzeme cez sito na halusky do polievky alebo varime osobitne vo vriacej osolenej vode.
Potrebujeme:
hrach
sol
kocka kuracieho alebo zeleninoveho bujonu
voda
maslo
mleta cervena paprika
bobkovy list
cesnak - korenie
mrkva
klobasa
hladka muka
voda
Postup:
Do hrnca si dame hrach zalejeme vodou a dame varit. Po zovreti pozbiarame penu, pridame sol, trocha masla, bobkovy list, bujon,cesnak, papriku a nastruhanu na jemno mrkvu a varime do polomakka. K polomakkemu hrachu pridame nakrajanu klobasu a varime do makka.
Nakoniec si vo vode rozhabarkujeme muku a zahustime polievku.
Halusky: biely jogurt, hladka a hruba muka, sol, vajce.
Vsetko spolu zmiesame a hadzeme cez sito na halusky do polievky alebo varime osobitne vo vriacej osolenej vode.