631 / 803
    Madarský guľáš z bravčového mäsa

    Potrebujeme:
    600g bravčového pliecka
    3-4 veľké cibule
    1ČL korenia cesnaku,
    2PL mletej sladkej papriky
    1 zelená paprika
    1 paradajkové pretlaky
    1 lečo
    1 lyžica kryštál. cukru
    voda
    soľ, mletá rasca
    1ČL majoránka
    kocka hovädzieho bujonu
    hladká múka a voda

    Postup:
    Cibuľu pokrájame, dáme na horúci olej a orestujeme.Poprašíme paprikou a pridáme pokrájané mäso.
    Keď sa mäso zatiahne a trochu opraží pridáme soľ,rascu,cesnak,majoránku,bujon,nakrájanú zelenú papriku a restujeme až kým sa neodparí voda ,čo pustilo mäsko.
    Potom pridáme paradajkový pretlak,cukor a lečo..
    Zalejeme vriacou vodou a dusíme.
    Skontrolujeme,či je mäso mäkké a zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode.

    13. mar 2015