246 / 803
    Fešák

    Koláč-Fešák

    Cesto:
    2 hrnčeky polohrubej múky
    1 hrnček kryšt. cukru
    1/2 hrnčeka oleja
    3 celé vajcia
    1 hrnček vlažnej vody
    3 lyžice kakaa
    1 prášok do pečiva

    Plnka:
    2 mäkké tvarohy (500 g)
    1 vanilkový cukor
    1 vanilkový puding
    4 dl mlieka
    1 žĺtok
    Všetky suroviny na cesto zmiešame – buď len tak varechou v miske alebo šľahačom v robote. Vylejeme na pekáč, ja dávam papier na pečenie (netreba plech vymastiť a vysypať múkou).Zmiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Spolu zmiešame a dáme do mikroténového vrecúšla, kde sme odstrihli rožtek. A robíme mriežku. Nevadí, že nebude rovná, mne sa tiež podarila kľukatá.
    A dáme piecť – pri teplote 175°C asi 30 minút – ale radšej občas skontrolujeme, lebo kakaové cesto býva zradné… Je dobručký, ale ešte lepší je na druhý deň, keď trošku zvlhne od tvarohu …

    7. nov 2014