Postup: Muku dame do misky,vyhlobime jamku,do nej rozdrvime drozdie,pridame 1PL cukru,zalejeme trochou mlieka,pomucime a nechame kysnut kvasok 15minut.Po vykysnuti pridame vsetky suroviny a vypracujeme cesto.Prikryjeme a nechame kysnut 30minut.Po vykysnuti cesto rozdelime na 2ks.Kazdy kus vyvalkame,navrch poukladame odkvapkane slivky alebo cerstve vykostkovane a posypeme posypkou.Okraje potrieme olejom, a dame piect do rury na 190C do zlata.Po upeceni este horuce okraje pomastime olejom.
Potrebujeme:
500g polohrubej muky
1 vajce
250ml mlieka - vlazne
1 kocka drozdia (42g)
3PL cukru
3-6Pl olej
Sol
sliviek (zavaraniny)
Posypka: hruba muka,krystalovy cukor,palmarin,skorica -vsetko spolu-taka sypka zmes
Postup:
Muku dame do misky,vyhlobime jamku,do nej rozdrvime drozdie,pridame 1PL cukru,zalejeme trochou mlieka,pomucime a nechame kysnut kvasok 15minut.Po vykysnuti pridame vsetky suroviny a vypracujeme cesto.Prikryjeme a nechame kysnut 30minut.Po vykysnuti cesto rozdelime na 2ks.Kazdy kus vyvalkame,navrch poukladame odkvapkane slivky alebo cerstve vykostkovane a posypeme posypkou.Okraje potrieme olejom, a dame piect do rury na 190C do zlata.Po upeceni este horuce okraje pomastime olejom.