500g vyberovej muky, 250ml mlieko, 3PL krys.cukru, kocka drozdia, stipka soli, 1 vajce, 3PL olej ----- skoricovy cukor kakao olej praskovy cukor na posypanie Postup: Urobime si kvasok z drozdia,trochou vlazneho mlieka a 1Pl cukru, vrch poprasim mukou -15min. Potom vsetky suroviny, vratane oleja a kvasku zmiesame spolu a vyhnetiem cesto. Kysnut 30min. Na pomucenej doske vyvalkat cesto na obdlznik 0,5cm a vrch posypat kakaom a skoricovym cukrom. Zvinut do rolady a krajat cca2-3cm. Ulozit reznou stranou dolu na papier vymasteny olejom. Slimaky potriet povrch olejom. Piect do zlata. Po vybrati z rury potriet olejom. Hotove a vychladnute posypat praskovym cukrom.
500g vyberovej muky,
250ml mlieko,
3PL krys.cukru,
kocka drozdia,
stipka soli,
1 vajce,
3PL olej
-----
skoricovy cukor
kakao
olej
praskovy cukor na posypanie
Postup:
Urobime si kvasok z drozdia,trochou vlazneho mlieka a 1Pl cukru, vrch poprasim mukou -15min.
Potom vsetky suroviny, vratane oleja a kvasku zmiesame spolu a vyhnetiem cesto. Kysnut 30min.
Na pomucenej doske vyvalkat cesto na obdlznik 0,5cm a vrch posypat kakaom a skoricovym cukrom. Zvinut do rolady a krajat cca2-3cm. Ulozit reznou stranou dolu na papier vymasteny olejom.
Slimaky potriet povrch olejom. Piect do zlata. Po vybrati z rury potriet olejom. Hotove a vychladnute posypat praskovym cukrom.