140 / 803
    škoricovo-kakaové slimáky
    Komentár bol odstránený

    500g vyberovej muky,
    250ml mlieko,
    3PL krys.cukru,
    kocka drozdia,
    stipka soli,
    1 vajce,
    3PL olej
    -----
    skoricovy cukor
    kakao
    olej
    praskovy cukor na posypanie
    Postup:
    Urobime si kvasok z drozdia,trochou vlazneho mlieka a 1Pl cukru, vrch poprasim mukou -15min.
    Potom vsetky suroviny, vratane oleja a kvasku zmiesame spolu a vyhnetiem cesto. Kysnut 30min.
    Na pomucenej doske vyvalkat cesto na obdlznik 0,5cm a vrch posypat kakaom a skoricovym cukrom. Zvinut do rolady a krajat cca2-3cm. Ulozit reznou stranou dolu na papier vymasteny olejom.
    Slimaky potriet povrch olejom. Piect do zlata. Po vybrati z rury potriet olejom. Hotove a vychladnute posypat praskovym cukrom.

    29. jún 2017
    29. jún 2017
    29. jún 2017