52 / 803
    Detská piškotová torta
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený

    SUROVINY:
    CESTO:
    3 ks vajce
    120 g cukor práškový
    1 balíček vanilínový cukor DrOetker
    6 PL horúca voda
    120 g múka polohrubá
    1/2 balíčkov kypriaci prášok do pečiva DrOetker
    NAPLŇ:
    3 PL Nutella
    300 g mandarínky
    200 g jahodový jogurt
    250 g tvaroh
    1 PL cukor práškový
    1 balíček želatínový stužovač DrOetker
    150 ml voda
    250 g jahody
    2 ks banán
    NA POLEVU:
    1 balíček červené tortové želé DrOetker
    250 ml voda
    2 PL cukor práškový
    + vytvoriť nákupný zoznam Čas prípravy: 40 min.

    Postup receptu:
    • 1.
    Na prípravu cesta oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom prisypeme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme vidličkou do peny. Pridáme vriacu vodu. Múku premiešame s kypriacim práškom a prisypeme k žĺtkovej hmote. Všetko vareškou premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.
    • 2.
    Cesto nalejeme do tukom vymastenej formy (Ø 26 cm) a pečieme v predhriatej rúre. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3
    • 3.
    Korpus necháme vo forme čiastočne vychladnúť, potom ho potrieme Nutellou. Necháme v chladničke asi 15 minút stuhnúť. Na korpus nasadíme očistený okraj formy.
    • 4.
    Mandarínky olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a pokladieme na stuhnutú Nutellu. V miske rozmiešame jahodový jogurt s tvarohom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jogurtovo-tvarohovej náplne. Plnkou tortu potrieme a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
    • 5.
    Na vrch torty poukladáme na plátky nakrájané jahody a banány. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch torty ním polejeme. Hotovú tortu necháme v chladničke stuhnúť.

    5. nov 2014