SUROVINY: CESTO: 3 ks vajce 120 g cukor práškový 1 balíček vanilínový cukor DrOetker 6 PL horúca voda 120 g múka polohrubá 1/2 balíčkov kypriaci prášok do pečiva DrOetker NAPLŇ: 3 PL Nutella 300 g mandarínky 200 g jahodový jogurt 250 g tvaroh 1 PL cukor práškový 1 balíček želatínový stužovač DrOetker 150 ml voda 250 g jahody 2 ks banán NA POLEVU: 1 balíček červené tortové želé DrOetker 250 ml voda 2 PL cukor práškový + vytvoriť nákupný zoznam Čas prípravy: 40 min.
Postup receptu: • 1. Na prípravu cesta oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom prisypeme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme vidličkou do peny. Pridáme vriacu vodu. Múku premiešame s kypriacim práškom a prisypeme k žĺtkovej hmote. Všetko vareškou premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov. • 2. Cesto nalejeme do tukom vymastenej formy (Ø 26 cm) a pečieme v predhriatej rúre. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 • 3. Korpus necháme vo forme čiastočne vychladnúť, potom ho potrieme Nutellou. Necháme v chladničke asi 15 minút stuhnúť. Na korpus nasadíme očistený okraj formy. • 4. Mandarínky olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a pokladieme na stuhnutú Nutellu. V miske rozmiešame jahodový jogurt s tvarohom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jogurtovo-tvarohovej náplne. Plnkou tortu potrieme a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke. • 5. Na vrch torty poukladáme na plátky nakrájané jahody a banány. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch torty ním polejeme. Hotovú tortu necháme v chladničke stuhnúť.
SUROVINY:
CESTO:
3 ks vajce
120 g cukor práškový
1 balíček vanilínový cukor DrOetker
6 PL horúca voda
120 g múka polohrubá
1/2 balíčkov kypriaci prášok do pečiva DrOetker
NAPLŇ:
3 PL Nutella
300 g mandarínky
200 g jahodový jogurt
250 g tvaroh
1 PL cukor práškový
1 balíček želatínový stužovač DrOetker
150 ml voda
250 g jahody
2 ks banán
NA POLEVU:
1 balíček červené tortové želé DrOetker
250 ml voda
2 PL cukor práškový
+ vytvoriť nákupný zoznam Čas prípravy: 40 min.
Postup receptu:
• 1.
Na prípravu cesta oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom prisypeme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme vidličkou do peny. Pridáme vriacu vodu. Múku premiešame s kypriacim práškom a prisypeme k žĺtkovej hmote. Všetko vareškou premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.
• 2.
Cesto nalejeme do tukom vymastenej formy (Ø 26 cm) a pečieme v predhriatej rúre. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3
• 3.
Korpus necháme vo forme čiastočne vychladnúť, potom ho potrieme Nutellou. Necháme v chladničke asi 15 minút stuhnúť. Na korpus nasadíme očistený okraj formy.
• 4.
Mandarínky olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a pokladieme na stuhnutú Nutellu. V miske rozmiešame jahodový jogurt s tvarohom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jogurtovo-tvarohovej náplne. Plnkou tortu potrieme a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
• 5.
Na vrch torty poukladáme na plátky nakrájané jahody a banány. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch torty ním polejeme. Hotovú tortu necháme v chladničke stuhnúť.