138 / 803
    Brioška a škoricovník

    Briošky s čokoládou
    • 600 g polohrubej múky
    • 250 ml teplého mlieka
    • 20 g čerstvého droždia
    • 90 g cukru
    • 90 g mäkkého masla
    • 2 vajcia
    • vanilková esencia alebo vanilkový cukor
    • 1 žĺtok + trochu mlieka na potretie
    • čokoládová náplň alebo Nutella

    Postup prípravy
    Pripravíme si kvások, z mlieka, kvasníc a z cukru. Necháme podkysnúť, potom pridáme vajce, múku, maslo, vanilkovú arómu alebo vanilkový cukor a vymiesime cesto. Cesto necháme poriadne vykysnúť.Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koliečka. Do stredu každého vložíme tabličku čokolády alebo lyžičkou nanesieme Nutellu. Potom koliečko preložíme podľa obrázku.Pripravíme si formu na muffiny a vymastíme ju. Naukladáme do každého otvoru po tri preložené koliečka a opäť necháme podkysnúť cca 20-30 min. Nakoniec pred pečením potrieme vajíčkom rozšľahaným v troške mlieka a pečieme do zlatista pri 180 °C. Po upečení pre získanie lesklého efektu môžete potrieť cukrovou vodou.

    7. nov 2014