Briošky s čokoládou • 600 g polohrubej múky • 250 ml teplého mlieka • 20 g čerstvého droždia • 90 g cukru • 90 g mäkkého masla • 2 vajcia • vanilková esencia alebo vanilkový cukor • 1 žĺtok + trochu mlieka na potretie • čokoládová náplň alebo Nutella
Postup prípravy Pripravíme si kvások, z mlieka, kvasníc a z cukru. Necháme podkysnúť, potom pridáme vajce, múku, maslo, vanilkovú arómu alebo vanilkový cukor a vymiesime cesto. Cesto necháme poriadne vykysnúť.Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koliečka. Do stredu každého vložíme tabličku čokolády alebo lyžičkou nanesieme Nutellu. Potom koliečko preložíme podľa obrázku.Pripravíme si formu na muffiny a vymastíme ju. Naukladáme do každého otvoru po tri preložené koliečka a opäť necháme podkysnúť cca 20-30 min. Nakoniec pred pečením potrieme vajíčkom rozšľahaným v troške mlieka a pečieme do zlatista pri 180 °C. Po upečení pre získanie lesklého efektu môžete potrieť cukrovou vodou.
Briošky s čokoládou
• 600 g polohrubej múky
• 250 ml teplého mlieka
• 20 g čerstvého droždia
• 90 g cukru
• 90 g mäkkého masla
• 2 vajcia
• vanilková esencia alebo vanilkový cukor
• 1 žĺtok + trochu mlieka na potretie
• čokoládová náplň alebo Nutella
Postup prípravy
Pripravíme si kvások, z mlieka, kvasníc a z cukru. Necháme podkysnúť, potom pridáme vajce, múku, maslo, vanilkovú arómu alebo vanilkový cukor a vymiesime cesto. Cesto necháme poriadne vykysnúť.Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koliečka. Do stredu každého vložíme tabličku čokolády alebo lyžičkou nanesieme Nutellu. Potom koliečko preložíme podľa obrázku.Pripravíme si formu na muffiny a vymastíme ju. Naukladáme do každého otvoru po tri preložené koliečka a opäť necháme podkysnúť cca 20-30 min. Nakoniec pred pečením potrieme vajíčkom rozšľahaným v troške mlieka a pečieme do zlatista pri 180 °C. Po upečení pre získanie lesklého efektu môžete potrieť cukrovou vodou.