@eimid
Bravčovú panenku v strede prerežeme, slivky obalíme do slaninky, naplníme mäso, panenku zvonka osolíme, okoreníme. Na panvici osmahneme z každej strany, dáme na pekáč, podlejeme vývarom, dáme piecť do trúby.
Slivková omáčka:
150 g slivkového lekváru, kúsok masla, 2 lyžice hladkej múky, citrónová šťava, 2 klinčeky, 1 lyžica rumu, štipka mletej škorice, cukor a soľ.
Najprv z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, do ktorej vmiešame lekvár, zalejeme vodou (asi 3/4 litra) a rozšľaháme. Pridáme klinčeky, škoricu, cukor a soľ a všetko spolu povaríme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou a rumom.
Poprosim recept