Pred troma rokmi, keď sme ešte žili v Londýne, ma NutriBullet zaujal u môjho dobrého kamaráta. Am je dodnes môj "gadget guru" a práve na jeho odporúčanie som si zadovážila iPod, iPhone, Fitbit či JamBox v čase, kedy na Slovensku ešte neboli také rozšírené. Nikdy cez teleshopping nenakupujem, ale tentokrát som spravila výnimku a pred dvoma rokmi som si zakúpila tzv. Super mixér Pro Family, o sile 900 W. Nebol lacný, stál ma bezmála 150 eur.
Prvé mesiace sme ho používali denne a vymýšľali sme si všelijaké smoothies. Neskôr som zistila, že perfektne rozmixuje aj čerstvý špenát s cesnakom, smotanou a múkou a odvtedy ho uprednostňujem pred mrazeným špenátovým pretlakom. Má oveľa výraznejšiu chuť a o farbe ani nehovorím. Oproti mrazenému tmavozelenému je ten čerstvý až krikľavo zelený! A tak sa u nás Nutribullet udomácnil aj pri príprave jedál.
Po polroku používania sme okrem benefitov postrehli aj nejaké nedostatky. Spôsob, akým sa pohár upevňuje do mixéra nie je najšťastnejší. Na pohár sa totiž našrubuje viečko s nožmi, pohár sa prevráti a vďaka trom malým plastovým výčnelkom, ktoré sa pri pootočení dostanú do tých správnych dierok, sa mixér aktivuje. Teda žiadne gombíky, stačí pootočiť pohár. Na čo však príde používateľ až po istej dobe je, že malé plastové výčnelky nemajú dlhú životnosť a postupne začínajú odpadávať. Najprv jeden, potom druhý a keď sa odlomí aj tretí, mixér sa vám už ani nerozkrúti. Chvíľu sme uvažovali, či mixér reklamovať, ale nevedela som nájsť faktúru, tak sme sa vynašli inak. Rovnaký pohár sa dal za pár eur kúpiť cez AliExpress a tak fungujeme ďalej. Za 10 eur sa inak dá kúpiť aj na delimano.sk.
Druhou nevýhodou je práve to nešťastné viečko. Musíte ho zatočiť dosť silno na to, aby vám tekutina z pohára nevytekala, keďže pohár je v mixéri dolu hlavou, ale zároveň nie tak silno, pretože sa často stáva, že potom nejde otvoriť. Možno to chce cvik, ale nám už párkrát džúsik vytiekol tam, kde nemá a čistiť zákutia samotného mixéra nie je jednoduché. Dva-tri krát sa mi stalo, že som uzáver utiahla tak silno, že som po 20-tich neúspečných pokusoch pohár otvoriť nakoniec počkala na manžela, ktorý sa tiež natrápil, kým to povolilo.
Keď sa nám narodila pred rokom dcérka, tešila som sa, ako Nutribullet využijem na prípravu prvých príkrmov. Až kým som to nevyskúšala a Amálka dostala záchvat plaču. Na zvuk ručného mixéra aj vysávača bola zvyknutá, ale tento smoothiemaker je akoby až dvakrát hlučnejší. Ani dospelému nie je jeho zvuk príjemný. Preto, keď si pripravujeme smoothie teraz, držíme Amálku v inej miestnosti.
Napriek týmto trom nedostatkom, ktoré sme používaním objavili, musím uznať, že momentálne je to určite jeden z najsilnejších a najefektívnejší smoothiemakerov na trhu. Má pekný dizajn a hodí sa takmer do každej kuchyne. Nože sú aj po dvoch rokoch stále ostré a posekajú nadrobno ešte aj semienka, ktoré si do nápojov pridávame. Aj vďaka smoothičkam sa mi po pôrode podarilo schudnúť viac než 10 kíl pod pôvodnú váhu, takže ho určite môžem odporúčať. Len ho nezapínajte keď dieťa spí. Prebudenie je totiž zaručené 🙂
P.S.: ihneď po smoothie si zuby neumývajte, lebo sklovina je citlivá a zbytočne si ju šúchaním môžete narušiť. Stačí vypláchnuť ústa čistou vodou, aby kyseliny v ústach neboli také koncentrované. Viac dobrých rád ako sa starať o chrup nájdete v našej novej skupine Čisté zuby sa nekazia
@twiggi_veggie super, že hovoríš, možno je to len náš subjektívny problém. každopádne sa dá vyriešiť a tiež sme s ním spokojní 👍
...aj ja ho mam od vianoc, pouzivany je kazdy den, niekedy aj viac krat za den. Mam k nemu 3 pohare jeden velky a dva mensie. Spokojnost uplne maximalna, nezlomilo sa mi zatial vobec nic, ani mi nic nevytieklo ani som nemala problem z odsrobavanim 🙂 Bol to skvely vianocny darcek. Zaviedli sme si v rodine vitaminove bomby, hadzem do toho vsetko, oriesky, semienka, jadierka,...detom nerobi ziaden problem vypit spenat s mrkvou a jablkom, a ani ine kombinacie hlavne zeleniny kedze tu v surovom save az tak neoblubuju. Pri ovoci sa u nich trapit nemusim to zjedia aj v normalnom stave, ale donutit ich jest surovu zeleninu bolo takmer nemozne. Takto pripravene zjedia resp. vypiju vsetko a ja s nimi 😉 chodorby nas obchadzaju oblukom, aj ked teda kiahne nas neobisli 🙂
Ja som S ním tiež bola spokojná. Žiadny problém okrem toho hluku
ja ho mám rok a pol a dnes som ho dala bratovi na opravu...vôbec nefunguje...
ja som tiež dostala smoothie maker, aj ked inej značky - akurát že neviem čo s ním, po nete sú také recepty, čo polovicu ingrediencií ani nepoznám - dali by ste mi svoje oblubené a hlavne jednoduché recepty na smoothie? Vdaka
Tých je toľko, ja zmiešam ovocie ake mam doma, pridám mlieko, vodu, ryžové alebo kokosové mlieko a oriešky alebo semienka 😉
@kiska153 ja som sa nikdy nijakeho receptu nedrzala, ved je to v podstate jedno co si do toho das, nejake ovocie zeleninu, semienka,... cez zimu u nas bol banan a jablko prip. kusok nejakeho exotickeho ovocia a k tomu par listkov spenatu napr. a dolejes trochu vody. A zas detom ked robim cisto zeleninove, tak tam dolievam trochu ovocneho dzusu, sa trochu zamaskuje ta chut ale takto tvrdu zeleninu zjedia v pohode, vsak mrkva s trochou jablka alebo ananasu je uplne mnamka, alebo cervena repa s jablkom 🙂. A k ovociu este ked pridas par orieskov hned je to uplne ina chut 🙂 Inak mlieko do toho nepridavam iba vodu alebo nejaku ovocnu stavu. Vyskusaj co ti bude chutit.
boze a ja ze tam mas urnu s popolom :D
Ak chcete výkon, k tomu patrí aj hluk, pretože musíte mať silný motor. A tento hluk sa určite nedá porovnať s mixérmi s príkonom 2000W a 36000 otáčok takže to by som ako nevýhodu neuvádzala, skôr ako fakt, ktorý tu je a aby naň boli ľudia pripravený. Ak by ste mali "tichý" mixér tak by ste si v ňom spravili maximálne banán s mliekom.
@muffinka8 myslím, ze je otázkou casu, kedy sa výkon a tichý chod budu dat skombinovať. Slo to pri autách, génoch, vysávačoch, pôjde to aj pri mixeroch 😉
*Fenoch nie génoch 😅
@silaviat a co je to za znacka?
@lenocka1984 nutribulett
fiha, o tomto som ani nevedela, vyzera super.
@lenocka1984 jj je omnoho tichsi ako 900 a ma automaticke vypnutie .. a je i silnejsi .. akurat mi farba nesedi s kuchynou lol ...ale da sa to prezit 😀
@silaviat asi estenebol dostupny, ked som si kupovala ten svoj. Nevadi, technologie idu do predu a s kazdym novym modelom prichadzaju aj vylepsenia.
Dievčatá, prosím poraďte, mne sa po roku začala liať taka menedena kaša z druhej strany závitu. Keď smootie dopracuje,vyberiem ho, pozriem na opačnú stranu čepelí a vyteká hneda, medená hmota. Hustá. Zápach železa. Bola a som k nemu šetrná, neprekročila som rysku, nic😧😧
Začni písať komentár...
Ja ho pouzivam denne a veru taketo problemy nemam .. pohariky su vsetky cele a niekedy to sice silnejsie zatiahnem ale vzdy som to potom v pohode otvorila. Taktiez mi z neho nikdy nic nevytieklo pri mixovani. 🤔