Odsúdenie karikatúry Mesiáša Ježiša na Olympijských hrách v Paríži

    Muslimovia naprieč celým svetom sú ostro pobúrení úvodným otváracím ceremoniálom Olympijských hier v Paríži. Al-Azharská univerzita vydala stanovisko jasne odsudzujúce rúhanie sa voči Bohu a jeho prorokom. Irán si predvolal francúzskeho veľvyslanca k objasneniu a verejnému ospravedlneniu sa.

    Najvyššie islamské inštitúcie a univerzity odsudzujú rúhavé scény zobrazujúce poslednú večeru Ježiša Krista na otvorení olympijských hier v Paríži.

    „Scény zobrazujú Ježiša Mesiáša (mier a požehnanie s ním) v urážlivom obraze, ktorý zahŕňa neúctu k jeho osobe a vysokému postaveniu proroctva, barbarským, bezohľadným spôsobom. Toto konanie prekračuje hranice morálky a ušľachtilých ľudských hodnôt.

    Proroci a poslovia sú najlepší zo stvorenstva Božieho. Allah si ich vybral a uprednostnil ich pred všetkým ostatným stvorením, aby priniesli svetu posolstvo dobra".

    Muslimovia veria, že nerešpektovanie Ježiša alebo akéhokoľvek iného proroka je hriech a hanba pre páchateľov tohto ohavného skutku i pre tých, ktorí ho akceptujú. Al-Azhar varoval pred nebezpečenstvom zneužívania globálnych udalostí na „normalizáciu urážok“ náboženstva a podporu homosexuality a transgenderizmu. (oficiálne vyhlásenie Al-Azhar, Egypt)

    Link: https://muslimovia.sk/verejne-stanoviska/odsude...

    1