lenka9g
31. okt 2018
186 

Varím z lásky pre moje lásky ❤️

Ahojte, znova som mala možnosť testovať produkty, tentokrát koreniny, ochucovadlá a bujóny od Podravky.

Veľmi rada varím a pečiem, a tak ma potešilo, že troška z mojej kuchyne môžem odprezentovať aj na MK. Snažila som sa vyberať recepty, ktoré by mohli zaujať a sú aj trocha nevšedné. Varím z lásky pre moje lásky 🙂

S Podravkou som sa vo svojej kuchyni nestretla až tak často, čo som napísala aj pri prihlasovaní na testovanie. Aj som sa trocha obávala reakcií používateliek, pretože ,,vegeta sa v kuchyni už nenosí", veľa mamičiek fičí na minimum soli a nehovorím o nejakých ochucovadlách (čo určite nezatracujem). 

Koreniny Podravka naozaj krásne voňajú, hlavne pri pečení. Prevoňali celý byt a určite ich budem vo svojej kuchyni používať a vyhľadávať v obchodoch. Každá jedna korenina, ktorú som vyskúšala, obsahovala morskú soľ. Takže s dochutením jedla vo finálnej verzii už opatrne. Musím vypichnúť korenie na mozzarellu a paradajky. Veľmi príjemne ochutilo toto ľahké jedlo a pre mňa to bola nová chuť, pretože som si mozzarellu ochucovala vždy iba soľou. Korenie na grilovanú zeleninu som použila v jedle ratatouille. Pri pečení nám voňal celý byt a tiekli nám slinky :D Korenie na kebab a gyros som použila asi 5x. Manželovi veľmi chutí mäsko s týmto korením a nevie sa ho dojesť. Mäsko ma aj krásnu farbu. Korenie pikant je pre nás to práve orechové. Príjemná palivá chuť v jedle, to my máme radi. Tieto, ale aj ostatné koreniny, si našli miesto v mojej kuchyni a teším sa na ďalšie využitie.

Ako som už písala, bujóny a ochucovadlá by ste v mojej kuchyni pred testovaním nenašli, a veľké negatíva v chuti jedla som taktiež nenašla. Ale myslím si, že netreba zvyrazňovať napríklad chuť pravej domácej polievky zo slepačích kostí a zeleniny, bujónom. Keď ale potrebujete narýchlo niečo zaliať vývarom, je toto správna voľba.

Produkty neobsahujú pridaný glutaman sodný, ani žiadne pridané farbivá, arómy a konzervačné látky. Ochucovadlo vďačí za svoju plnú chuť len skvelej kombinácii zeleniny a korenín. Bujóny okrem iného obsahujú aj olivový olej. Takže tí, ktorí ste to vyradili zo svojho jedálnička len kvôli glutamanu, farbivám a podobne, ho znova môžete zaradiť.

A pár mojich receptov na záver:

Pulled pork a coleslaw šalát
Recepty som si trocha prispôsobila. Bravčové pliecko som okorenila korením classic Podravka a cesnakom, poliala olejom, zabalila do alobalu a piekla 2 hodiny pri 150°C. Potom som ho vybrala, natrela kečupom a horčicou, a dala znova piecť, no už bez alobalu, asi na 3 hodiny. V niektorých receptoch je ešte dlhšie. Potom som mäso s dvomi vidličkami trhala na malé kúsky.
Coleslaw: kapustu, cibuľu a mrkvu som pokrájala, posolila a pridala tatársku omáčku. 

Krevetova-smotanové rizoto
Na masle opečieme cibuľku s cesnakom, pridáme nakrájanú cuketu a zalejeme smotanou. Uvarenú ryžu pridáme do omáčky. Na masle chvíľku opečieme krevety a okoreníme korením na ryby Podravka.

Ratatouille
Základ je paradajkový pretlak s množstvom cibule a cesnaku okorenené korením grilovaná zelenina Podravka. Na vrch striedame cuketu, paradajku, baklažán a papriku (ja baklažán nemám rada), znova posypeme korením. Vôňa je po celom byte. 

Wrap s lososom
Wrap som natrela s omáčkou z tatárskej a kečupu, poukladala šalát, ktorý som okorenila korením na šalát Podravka, pridala údeného lososa s reďkovkou a zrolovola. 

Keď príde návšteva
Kysnuté cesto obalíme slaninkou, potrieme vajíčkom a okoreníme korením pikant Podravka. Do stredu dáme plesňový syr, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a cesnakom. Pečieme asi 20 minút pri 200°C.

Gyros šalát
Na oleji opražíme kuracie kúsky, ktoré okoreníme gyros korením Podravka. Do misy ukladáme za radom mäso, cibuľu, tatarku, kečup, kukuricu a šalát. Dúfam, že bude hosťom chutiť. 

Snack na večer
Krabie tyčinky okoreníme pikant korením Podravka a dáme na 10 minút do rúry. A môžeme mlsať pri telke. 

Domáce gnocchi so špenátovo-smotanovou omáčkou
Gnocchi: Varené zemiaky popučíme, pridáme vajíčko, polohrubú múku, soľ, vypracujeme cesto a uvaríme.
Omáčka: Na masle opražíme cibuľku a cesnak, pridáme na kocky pokrájané kuracie mäso, okoreníme korením zlaté kurča Podravka, ďalej pridáme čerstvý špenát so smotanou, povaríme a hotovo. 

Cestoviny á la svokra
Veľmi dobrý a ľahký recept, ktorý ma naučila svorka: Na masielku opečieme kúsky šunky, pridáme paradajkový pretlak, slepačí bujón a šľahačku. Necháme zovrieť. Nakoniec posypeme oreganom a mame hotovo.

Paradajková so syrom
Recept od mojej babičky: Na masielku opražíme múku, pridáme pretlak a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme cibuľu, cesnak a bobkový list. Povaríme a dochutíme soľou a cukrom.

Ďakujem za prečítanie.

S pozdravom Lenka

#test_podravka #recenzia 

Začni písať komentár...

Odošli