#test_zlatybazant2 Včera pri pečení chlebíka ma osviežila Mirabelka s estragonom. Tá ovocná chuť mirabeliek po vychladení je jednoducho super.👍🏼 Za mňa je táto príchuť top... Ako bonus vám prikladám aj recept na chlebík.😉
Škvarkový chlieb
Rozkvas:
150g pšeničná hladká múka
150g voda
1PL ražný kvások
Nechať 8-12h na linke.
Potom pridáme:
280g voda
500g pšeničná chlebová múka
Za hrsť pokrájaných škvariek alebo opražená cibuľka.
2ČL soli
1ČL rasce
Všetko vymiesiť. Nechať 2 hodiny kysnúť, medzitým cesto 3 krát po polhodine poprekladať, potom stočiť do ošatky a nechať ďalšie 2 hodinky kysnúť.
Pečiem v liatinovom hrnci, ktorý asi polhodinu pred pečením nahrejem na 250°C. Chlebík pred vložením do hrnca postriekam vodou. Pečiem na 250°C 15 minút, potom znížim teplotu na na 220*C 30 minút. Po vybratí znovu postriekam vodou. Dobrú chuť.😘