lekorica
    Správa bola zmenená    27. júl 2020    

    #test_zlatybazant2 Včera pri pečení chlebíka ma osviežila Mirabelka s estragonom. Tá ovocná chuť mirabeliek po vychladení je jednoducho super.👍🏼 Za mňa je táto príchuť top... Ako bonus vám prikladám aj recept na chlebík.😉

    Škvarkový chlieb
    Rozkvas:
    150g pšeničná hladká múka
    150g voda
    1PL ražný kvások
    Nechať 8-12h na linke.

    Potom pridáme:
    280g voda
    500g pšeničná chlebová múka
    Za hrsť pokrájaných škvariek alebo opražená cibuľka.
    2ČL soli
    1ČL rasce
    Všetko vymiesiť. Nechať 2 hodiny kysnúť, medzitým cesto 3 krát po polhodine poprekladať, potom stočiť do ošatky a nechať ďalšie 2 hodinky kysnúť.
    Pečiem v liatinovom hrnci, ktorý asi polhodinu pred pečením nahrejem na 250°C. Chlebík pred vložením do hrnca postriekam vodou. Pečiem na 250°C 15 minút, potom znížim teplotu na na 220*C 30 minút. Po vybratí znovu postriekam vodou. Dobrú chuť.😘