@lekorica mňam určite vyskúšam
@lenushka27 vyýborné sú. 😉
@lekorica ďakujem za receptík ja som spravila žemle
@lenushka27 krásne. 👍 Aj ja to obmieňam.
@lenushka27 vyskúšaj aj tie makové rožky na sladko, tiež sú výborné. 😉
@lekorica áno určite vyskúšam cez víkend ďakujem 😉
Toto fantastické pečivo pochádza z Chorvátska. Ja som namiesto hladkej bielej múky použila špaldovú múku hladkú. S cestom sa výborne pracuje a takto upečené pečivo vám vydrží dlho. Budeme potrebovať:
1kg hladkej špaldovej múky bielej
600ml polotučného mlieka
250ml oleja
2ks sušeného droždia Dr. Öetker (14g)
25g soli
1čl cukru
Na potretie žĺtko a na posypanie himalájsku soľ hrubozrnnú alebo rascu či mak. Ja na želanie mojej dcérky používam len soľ.
Postup:
Najprv si premiešame všetky suché ingrediencie a potom pridáme olej a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme podkysnúť cca 30 minút. Po tejto dobe si cesto rozdelíme na 16ks, z ktorých urobíme bochníky. Tieto necháme ešte cca 15 minút podkysnúť a potom ich rozvaľkáme a tvarujeme rožky. Rožky natrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme soľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C cca 12-15 minút. Po upečení prekryjeme utierkou a necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť.