Tak a vyskúšala som aj prepustené maslo - Ghee. Výhodou varenia Ghee v pomalom hrnci je, že nemusíte stáť pri hrnci a dávať pozor, či sa nepripáli. Ja som urobila Ghee z 10ks masla - 2,5kg. Maslo som odbalila a naložila do pomalého hrnca a varila na HIGH 6 hodín. 2 krát som zozbierala penu, potom precedila cez plátenko do hrnca a nakoniec naliala do pohárov. Nechala som vychladnúť a zavíčkovala som. Takto uzavreté skladujeme v špajzke. Ghee je výborné na vyprážanie (teplotná stabilita Ghee je až 232°C), varenie a pečenie. O zdravotných benefitoch Ghee sa môžete dočítať aj tu https://www.zdravimkuspechu.sk/clanky/ucinky-pr...
Tak a vyskúšala som aj prepustené maslo - Ghee. Výhodou varenia Ghee v pomalom hrnci je, že nemusíte stáť pri hrnci a dávať pozor, či sa nepripáli. Ja som urobila Ghee z 10ks masla - 2,5kg. Maslo som odbalila a naložila do pomalého hrnca a varila na HIGH 6 hodín. 2 krát som zozbierala penu, potom precedila cez plátenko do hrnca a nakoniec naliala do pohárov. Nechala som vychladnúť a zavíčkovala som. Takto uzavreté skladujeme v špajzke. Ghee je výborné na vyprážanie (teplotná stabilita Ghee je až 232°C), varenie a pečenie. O zdravotných benefitoch Ghee sa môžete dočítať aj tu https://www.zdravimkuspechu.sk/clanky/ucinky-pr...