72 / 82
    Kakaové tiramisu

    Na korpus budeme potrebovať:
    6ks vajec
    4PL medu
    1PL mletej čiernej kávy (vmiešala som ju do cesta)
    50g kakaa
    1ČL sódy bikarbóny
    Na plnku budeme potrebovať:
    250g mascarpone
    2 vajcia
    rumová aróma
    2PL medu
    Postup:
    6 žĺtok si vymiešame so 4PL medu do penista, prídáme kakao, kávu a 1ČL sódy. Extra si vymiešame 6 bielok a pomaly vmiešame do hmoty. Zmes vylejeme na klasický plech vystlaný pečiacim papierom alebo silikónovou podložkou a pečieme 15 minút na 180°C. Rúra musí byť vyhriata. Cesto po upečení dáme opatrne dole z papiera a prekrojíme na polovice lebo cesto je len asi 1cm vysoké. Okrajky si odložíme na posýpku koláča.
    Plnka: Vymiešame mascarpone s dvoma žĺtkami a 2PL medu (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec pridáme namiesto Amareta 1čl rumovej arómy a všetko premiešame. Korpus prekladáme plnkou. Vrch natrieme plnkou a posypeme posýpkou s okrajkov. Chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu. Viac receptov nájdete na: https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    25. mar 2017