Dnešný obed sme si vychutnali. Po dlhej dobe som robila zeleninové hranolky. No a marinované kuracie prsia to len vytunovali. Budeme potrebovať: Na hranolky: 3ks väčší petržlen 3ks väčšia mrkva 1/2 zeleru soľ, korenie, paprika, olej Postup: Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame na hranolky. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Keramickú misu si postriekame olejom a necháme ju predhriať v rúre (cca10minút). Keď je misa nahriata, nasypeme do nej hranolky, ktoré osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Postriekame olejom a premiešame. Za občasného miešania pečieme cca 45 minút. Na marinované kuracie prsia budeme potrebovať: 1kg kuracích pŕs 12 prepeličích vajíčok (alebo 4ks slepačie) 1PL sójovej omáčky 1PL jemného kečupu 1PL plnotučnej horčice 1/2ČL soli korenie 1 strúčik cesnaku 1PL oleja Postup: Všetky suroviny spolu dobre vymiešame. Prsia si nakrájame na tenšie rezníky, ktoré vložíme do pripravenej marinády. Necháme postáť min. 4 hodiny na chladnom mieste (ja si ich vždy pripravujem večer vopred). Potom si rozohrejeme panvicu s olejom a opekáme z každej strany cca 2 minúty ( nie dlhšie, lebo prsíčka budú suché). Podávame so zeleninovými hranolkami. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/
Dnešný obed sme si vychutnali. Po dlhej dobe som robila zeleninové hranolky. No a marinované kuracie prsia to len vytunovali.
Budeme potrebovať:
Na hranolky:
3ks väčší petržlen
3ks väčšia mrkva
1/2 zeleru
soľ, korenie, paprika, olej
Postup:
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame na hranolky. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Keramickú misu si postriekame olejom a necháme ju predhriať v rúre (cca10minút). Keď je misa nahriata, nasypeme do nej hranolky, ktoré osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Postriekame olejom a premiešame. Za občasného miešania pečieme cca 45 minút.
Na marinované kuracie prsia budeme potrebovať:
1kg kuracích pŕs
12 prepeličích vajíčok (alebo 4ks slepačie)
1PL sójovej omáčky
1PL jemného kečupu
1PL plnotučnej horčice
1/2ČL soli
korenie
1 strúčik cesnaku
1PL oleja
Postup:
Všetky suroviny spolu dobre vymiešame. Prsia si nakrájame na tenšie rezníky, ktoré vložíme do pripravenej marinády. Necháme postáť min. 4 hodiny na chladnom mieste (ja si ich vždy pripravujem večer vopred). Potom si rozohrejeme panvicu s olejom a opekáme z každej strany cca 2 minúty ( nie dlhšie, lebo prsíčka budú suché). Podávame so zeleninovými hranolkami. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/