66 / 82
    Kuracie marinované prsia so zeleninovými hranolkami

    Dnešný obed sme si vychutnali. Po dlhej dobe som robila zeleninové hranolky. No a marinované kuracie prsia to len vytunovali.
    Budeme potrebovať:
    Na hranolky:
    3ks väčší petržlen
    3ks väčšia mrkva
    1/2 zeleru
    soľ, korenie, paprika, olej
    Postup:
    Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame na hranolky. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Keramickú misu si postriekame olejom a necháme ju predhriať v rúre (cca10minút). Keď je misa nahriata, nasypeme do nej hranolky, ktoré osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Postriekame olejom a premiešame. Za občasného miešania pečieme cca 45 minút.
    Na marinované kuracie prsia budeme potrebovať:
    1kg kuracích pŕs
    12 prepeličích vajíčok (alebo 4ks slepačie)
    1PL sójovej omáčky
    1PL jemného kečupu
    1PL plnotučnej horčice
    1/2ČL soli
    korenie
    1 strúčik cesnaku
    1PL oleja
    Postup:
    Všetky suroviny spolu dobre vymiešame. Prsia si nakrájame na tenšie rezníky, ktoré vložíme do pripravenej marinády. Necháme postáť min. 4 hodiny na chladnom mieste (ja si ich vždy pripravujem večer vopred). Potom si rozohrejeme panvicu s olejom a opekáme z každej strany cca 2 minúty ( nie dlhšie, lebo prsíčka budú suché). Podávame so zeleninovými hranolkami. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    12. mar 2017