Penne s omáčkou z plesnivca a čerstvého špenátu Budeme potrebovať: 350g penne z tvrdenej pšenice 2 hrste čerstvého špenátu 1 menšia cibuľa 4 strúčiky cesnaku 200g plesnivca 250ml smotany na varenie muškátový orech morská soľ mleté korenie 1ČL hubového korenia (ja si vlete vyrábam zo sušených húb-sovy) 2PL olivový olej Postup: 1. Penne uvaríme v osolenej vode podľa návodu, cca 11 minút. 2. Medzitým si pripravíme omáčku. Na 1PL olivového oleja si popražíme najemno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Keď je cibuľa zlatistá, podlejeme ju smotanou na varenie a pridáme na kocky nakrájaný plesnivec a hubové korenie. Varíme cca 5-7 minút pokiaľ sa nám plesnivec neroztopí. Pokiaľ je omáčka riedka trochu ju zredukujeme. Pridáme muškátový orech a mleté čierne korenie. Necháme prevrieť a odstavíme. 3. Na panvici si pripravíme špenát. Rozohrejeme 1PL olivového oleja a pridáme nadrobno nakrájaný cenak. Keď nám cesnak začne chytať zlatistú farbu, pridáme umytý špenát a chvíľu restujeme (len pokiaľ nám nezmäknú špenátové lístky), osolíme a pridáme k omáčke. 4. Všetko dobre premiešame a podávame s penne. Viac receptov nájdete na www.facebook.com/sevouvkuchyni/
Penne s omáčkou z plesnivca a čerstvého špenátu
Budeme potrebovať:
350g penne z tvrdenej pšenice
2 hrste čerstvého špenátu
1 menšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
200g plesnivca
250ml smotany na varenie
muškátový orech
morská soľ
mleté korenie
1ČL hubového korenia (ja si vlete vyrábam zo sušených húb-sovy)
2PL olivový olej
Postup:
1. Penne uvaríme v osolenej vode podľa návodu, cca 11 minút.
2. Medzitým si pripravíme omáčku. Na 1PL olivového oleja si popražíme najemno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Keď je cibuľa zlatistá, podlejeme ju smotanou na varenie a pridáme na kocky nakrájaný plesnivec a hubové korenie. Varíme cca 5-7 minút pokiaľ sa nám plesnivec neroztopí. Pokiaľ je omáčka riedka trochu ju zredukujeme. Pridáme muškátový orech a mleté čierne korenie. Necháme prevrieť a odstavíme.
3. Na panvici si pripravíme špenát. Rozohrejeme 1PL olivového oleja a pridáme nadrobno nakrájaný cenak. Keď nám cesnak začne chytať zlatistú farbu, pridáme umytý špenát a chvíľu restujeme (len pokiaľ nám nezmäknú špenátové lístky), osolíme a pridáme k omáčke.
4. Všetko dobre premiešame a podávame s penne. Viac receptov nájdete na www.facebook.com/sevouvkuchyni/