64 / 82
    Penne s omáčkou z plesnivca a čerstvého špenátu
    Komentár bol odstránený

    Penne s omáčkou z plesnivca a čerstvého špenátu
    Budeme potrebovať:
    350g penne z tvrdenej pšenice
    2 hrste čerstvého špenátu
    1 menšia cibuľa
    4 strúčiky cesnaku
    200g plesnivca
    250ml smotany na varenie
    muškátový orech
    morská soľ
    mleté korenie
    1ČL hubového korenia (ja si vlete vyrábam zo sušených húb-sovy)
    2PL olivový olej
    Postup:
    1. Penne uvaríme v osolenej vode podľa návodu, cca 11 minút.
    2. Medzitým si pripravíme omáčku. Na 1PL olivového oleja si popražíme najemno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Keď je cibuľa zlatistá, podlejeme ju smotanou na varenie a pridáme na kocky nakrájaný plesnivec a hubové korenie. Varíme cca 5-7 minút pokiaľ sa nám plesnivec neroztopí. Pokiaľ je omáčka riedka trochu ju zredukujeme. Pridáme muškátový orech a mleté čierne korenie. Necháme prevrieť a odstavíme.
    3. Na panvici si pripravíme špenát. Rozohrejeme 1PL olivového oleja a pridáme nadrobno nakrájaný cenak. Keď nám cesnak začne chytať zlatistú farbu, pridáme umytý špenát a chvíľu restujeme (len pokiaľ nám nezmäknú špenátové lístky), osolíme a pridáme k omáčke.
    4. Všetko dobre premiešame a podávame s penne. Viac receptov nájdete na www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    14. jan 2017