63 / 82
    Domáce lupienky so smotanovo-cesnakovým dipom

    Domáce lupienky so smotanovo-cesnakovým dipom.
    Budeme potrebovať:
    3ks stredne veľké zemiaky
    soľ
    čierne korenie
    červená mletá paprika
    chilli
    olej
    Na dip budeme potrebovať:
    2PL kyslej smotany
    2 strúčiky cesnaku
    mleté čierne korenie
    soľ
    Postup:
    1. Zemiaky aj so šupkou umyjeme a nastrúhame na tenké lupienky. Rozohrejeme olej a vyprážame dozlatista. Lupienky po vypražení osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Medzi tým si namiešame soľ, korenie a papriku. Touto zmesou posypeme vypražené lupienky.
    2. Do misky pridáme kyslú smotanu, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Dobre premiešame a podávame s lupienkami.

    6. jan 2017