Fusilli s hlivovo-syrovou omáčkou Budeme potrebovať: 1ks cibuľa 500g hliva ustricová 150g syrokrém 3PL kyslá smotana 1čl sušený zeleninový bujón 300ml voda soľ korenie grana padano na dochutenie bazalka na ozdobu olivový olej Postup: Hlivu ustricovú sparíme vriacou vodou a nakrájame na menšie kúsky. V panvici si zohrejeme olej, v ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka zlatistá, vložíme do nej hlivu a asi 5 minút popražíme spolu. Medzitým si pripravíme sušený bujón, ktorý zmiešame s 300ml vriacej vody. Bujón vlejeme k opraženej cibuli a hlive a dusíme cca 15 minút. Po tejto dobe si odbalíme syrokrém a nakrájame ho do bujónu. Miešame, pokiaľ sa nám syr neroztopí. Omáčku okoreníme a podľa chuti aj dosolíme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a za stáleho miešania necháme prevrieť. Servírujeme s fusilli a dochutíme nastrúhaným syrom grana padano a bazalkou. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/
Fusilli s hlivovo-syrovou omáčkou
Budeme potrebovať:
1ks cibuľa
500g hliva ustricová
150g syrokrém
3PL kyslá smotana
1čl sušený zeleninový bujón
300ml voda
soľ
korenie
grana padano na dochutenie
bazalka na ozdobu
olivový olej
Postup:
Hlivu ustricovú sparíme vriacou vodou a nakrájame na menšie kúsky. V panvici si zohrejeme olej, v ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka zlatistá, vložíme do nej hlivu a asi 5 minút popražíme spolu. Medzitým si pripravíme sušený bujón, ktorý zmiešame s 300ml vriacej vody. Bujón vlejeme k opraženej cibuli a hlive a dusíme cca 15 minút. Po tejto dobe si odbalíme syrokrém a nakrájame ho do bujónu. Miešame, pokiaľ sa nám syr neroztopí. Omáčku okoreníme a podľa chuti aj dosolíme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a za stáleho miešania necháme prevrieť. Servírujeme s fusilli a dochutíme nastrúhaným syrom grana padano a bazalkou.
Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/