52 / 82
    Fusilli so syrovo-hlivovou omáčkou

    Fusilli s hlivovo-syrovou omáčkou
    Budeme potrebovať:
    1ks cibuľa
    500g hliva ustricová
    150g syrokrém
    3PL kyslá smotana
    1čl sušený zeleninový bujón
    300ml voda
    soľ
    korenie
    grana padano na dochutenie
    bazalka na ozdobu
    olivový olej
    Postup:
    Hlivu ustricovú sparíme vriacou vodou a nakrájame na menšie kúsky. V panvici si zohrejeme olej, v ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka zlatistá, vložíme do nej hlivu a asi 5 minút popražíme spolu. Medzitým si pripravíme sušený bujón, ktorý zmiešame s 300ml vriacej vody. Bujón vlejeme k opraženej cibuli a hlive a dusíme cca 15 minút. Po tejto dobe si odbalíme syrokrém a nakrájame ho do bujónu. Miešame, pokiaľ sa nám syr neroztopí. Omáčku okoreníme a podľa chuti aj dosolíme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a za stáleho miešania necháme prevrieť. Servírujeme s fusilli a dochutíme nastrúhaným syrom grana padano a bazalkou.
    Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    30. aug 2016