A čo tak vyskúšať pomazánku z červenej papriky? Na jednu dávku budeme potrebovať: 2 kg červená paprika (kápia) 1 kg mrkva 0,5 kg paradajky 0,5 kg cibuľa 2 feferóny 1PL soľ 200 g trstinový cukor (alebo 100g fruktózový cukor) 200 ml olej 200 ml ocot Postup: 1. Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. Zelejeme ju vodou tesne nad mrkvu a varíme do mäkka. 2. Očistíme si cibuľu a olúpeme paradajky. Všetko nakrájame na malé kocky. 3. Očistíme papriku a nakrájame ju na pásiky. 4. Do väčšieho hrnca nalejeme olej a pridáme papriku, cibuľu, feferóny a paradajky. Za občasného miešania dusíme v hrnci cca 1 hodinu. 5. Po tejto dobe pridáme cukor, soľ a chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme ocot a všetko necháme prevrieť. 6. Zmes odstavíme a rozmixujeme do hladka. Naložíme do 200ml zaváraninových fliaš a 10 minút sterilizujeme. Z tejto dávky mi vyšlo 14 fľaštičiek. Pomazánka je výborná na hrianky či pod mäsko. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/
A čo tak vyskúšať pomazánku z červenej papriky? Na jednu dávku budeme potrebovať:
2 kg červená paprika (kápia)
1 kg mrkva
0,5 kg paradajky
0,5 kg cibuľa
2 feferóny
1PL soľ
200 g trstinový cukor (alebo 100g fruktózový cukor)
200 ml olej
200 ml ocot
Postup:
1. Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. Zelejeme ju vodou tesne nad mrkvu a varíme do mäkka.
2. Očistíme si cibuľu a olúpeme paradajky. Všetko nakrájame na malé kocky.
3. Očistíme papriku a nakrájame ju na pásiky.
4. Do väčšieho hrnca nalejeme olej a pridáme papriku, cibuľu, feferóny a paradajky. Za občasného miešania dusíme v hrnci cca 1 hodinu.
5. Po tejto dobe pridáme cukor, soľ a chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme ocot a všetko necháme prevrieť.
6. Zmes odstavíme a rozmixujeme do hladka. Naložíme do 200ml zaváraninových fliaš a 10 minút sterilizujeme. Z tejto dávky mi vyšlo 14 fľaštičiek.
Pomazánka je výborná na hrianky či pod mäsko.
Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/