Budeme potrebovať: 200 g múka ražná celozrnná hladká 150 g múka pohánková 330 g cuketa 125 g Palmarín 1/2 bal prášok kypriaci soľ 4 väčšie strúčiky cesnaku žĺtko na potretie semienka tekvicové soľ himalájska Postup: 1. Cuketu si postrúhame na jemnom strúhadle a nasolíme. 2. Do druhej misy pridáme múku, nakrájaný Palmarín, kypriaci prášok, prelisovaný cesnak, soľ a vyžmýkanú cuketu. 3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 30 minút odpočinúť do chladničky. 4. Po tejto dobe ho vyberieme a rozvaľkáme na cca 3mm. Potrieme žĺtkom, nakrájame na obdĺžniky a posypeme semienkami a himalájskou soľou. 5. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 12-15 minút vo vyhriatej rúre na 220°C. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/?ref=aym...
Budeme potrebovať:
200 g múka ražná celozrnná hladká
150 g múka pohánková
330 g cuketa
125 g Palmarín
1/2 bal prášok kypriaci
soľ
4 väčšie strúčiky cesnaku
žĺtko na potretie
semienka tekvicové
soľ himalájska
Postup:
1. Cuketu si postrúhame na jemnom strúhadle a nasolíme.
2. Do druhej misy pridáme múku, nakrájaný Palmarín, kypriaci prášok, prelisovaný cesnak, soľ a vyžmýkanú cuketu.
3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 30 minút odpočinúť do chladničky.
4. Po tejto dobe ho vyberieme a rozvaľkáme na cca 3mm. Potrieme žĺtkom, nakrájame na obdĺžniky a posypeme semienkami a himalájskou soľou.
5. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 12-15 minút vo vyhriatej rúre na 220°C.
Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/?ref=aym...