43 / 82
    Plnený patizón

    Na 4 porcie budeme potrebovať:
    2 stredne veľké patizóny
    250g bryndze
    3 PL kyslej smotany
    100g anglickej slaniny alebo údeného mäska
    1 cibuľa
    1 červená paprika
    himalájska alebo morská soľ
    mleté čierne korenie
    olivový olej
    1 strúčik cesnaku
    Postup:
    1. Z patizónu vyrežeme čiapočku a vnútro vydlabeme lyžicou.
    2. Vnútro patizónu, papriku a slaninu nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na jemno. 3. Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita, potom pridáme papriku, slaninu a vnútro patizóna. Osolíme, okoreníme a restujeme cca 5 minút, alebo pokiaľ sa nám voda z patizóna neodparí.
    4. Medzitým si v miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Keď nám restovaná zmes vychladne, zmiešame ju s bryndzovou zmesou. Touto plníme patizóny, ktoré po naplnení zakryjeme čiapočkou a zvonka potrieme zmesou oleja, soli a cesnaku.
    5.Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C cca 50 minút. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    24. júl 2016