Na 4 porcie budeme potrebovať: 2 stredne veľké patizóny 250g bryndze 3 PL kyslej smotany 100g anglickej slaniny alebo údeného mäska 1 cibuľa 1 červená paprika himalájska alebo morská soľ mleté čierne korenie olivový olej 1 strúčik cesnaku Postup: 1. Z patizónu vyrežeme čiapočku a vnútro vydlabeme lyžicou. 2. Vnútro patizónu, papriku a slaninu nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na jemno. 3. Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita, potom pridáme papriku, slaninu a vnútro patizóna. Osolíme, okoreníme a restujeme cca 5 minút, alebo pokiaľ sa nám voda z patizóna neodparí. 4. Medzitým si v miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Keď nám restovaná zmes vychladne, zmiešame ju s bryndzovou zmesou. Touto plníme patizóny, ktoré po naplnení zakryjeme čiapočkou a zvonka potrieme zmesou oleja, soli a cesnaku. 5.Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C cca 50 minút. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/
Na 4 porcie budeme potrebovať:
2 stredne veľké patizóny
250g bryndze
3 PL kyslej smotany
100g anglickej slaniny alebo údeného mäska
1 cibuľa
1 červená paprika
himalájska alebo morská soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 strúčik cesnaku
Postup:
1. Z patizónu vyrežeme čiapočku a vnútro vydlabeme lyžicou.
2. Vnútro patizónu, papriku a slaninu nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na jemno. 3. Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita, potom pridáme papriku, slaninu a vnútro patizóna. Osolíme, okoreníme a restujeme cca 5 minút, alebo pokiaľ sa nám voda z patizóna neodparí.
4. Medzitým si v miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Keď nám restovaná zmes vychladne, zmiešame ju s bryndzovou zmesou. Touto plníme patizóny, ktoré po naplnení zakryjeme čiapočkou a zvonka potrieme zmesou oleja, soli a cesnaku.
5.Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C cca 50 minút. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/