41 / 82
    Cuketovo-hríbové rizoto

    Na 4 porcie budeme potrebovať:
    1hrnček = 300ml
    1 hrnček ryža guľatozrnná (nemala som inú)
    1 hrnček nakrájané hríby
    1 hrnček žltá cuketa
    2 hrnčeky horúca voda
    soľ
    korenie
    olivový olej
    1/3 hrnček suché víno
    1 čl sušený zeleninový bujón z DMka
    Postup:
    Ryžu si prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rozohrejeme si 1PL olivového oleja a ryžu na oleji restujeme cca 1 minútu. Prilejeme suché víno a restujeme ďalšie 2-3 minúty, alebo pokiaľ sa nám víno nevstrebe do ryže. Dolejeme 2 hrnčeky bujónu, ktorý si urobíme z horúcej vody a sušeného bujónu. Všetko spolu premiešame a varíme cca 15-20 minút. Medzitým si nakrájame na kocky žltú cuketu, osolíme ju, okoreníme a orestujeme na panvici cca 5 minút. Na druhej panvici orestujeme nakrájané hríby, ktoré tiež osolíme a okoreníme. Po uvarení ryže všetky ingrediencie spolu dobre premiešame a podávame. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    23. júl 2016