37 / 82
    Galetky s mascarpone, tvarohom a ríbezľami

    Galetky s mascarpone, tvarohom a ríbezľami.
    Budeme potrebovať:
    Na cesto:
    250g hladkej špaldovej múky bielej
    120g maslo (nedávať náhradu, lebo sa vám bude zle pracovať s cestom)
    štipka soli
    3čl fruktózového cukru
    1ks vajce
    1PL citrónová šťava
    50ml vody
    Na plnku:
    250g mascarpone
    250g tvarohu
    1ks vanilkový puding
    4PL fruktózový cukor
    ríbezle na ozdobu
    Postup:
    1. Do misy nasypeme múku, cukor a soľ. Pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.
    2. Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.
    3. Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame mascarpone s tvarohom, pridáme cukor, vanilkový puding a bourbon vanilku/esenciu. Všetko dobre premiešame.
    4. Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25 cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú plnku a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme ríbezľami.
    5. Okraje cesta potrieme žĺtkom a koláče pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C cca 45 minút. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    15. júl 2016