Makovo - kokosová torta. Na korpus budeme potrebovať: 200g celého alebo čerstvo pomletého maku 100g kokosu 5 vajec 150g roztopeného masla 4PL medu alebo fruktózového, či brezového cukru 150g kyslá smotana 1/2 ČL sóda bikarbóna Na plnku: 250g mascarpone 2 vajcia 1ks Bourbon vanilka alebo Bourbon esencia višne na ozdobu Postup: Vajcia rozdelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise premiešame mak a kokos. Pridáme žĺtka, med (cukor), roztopené a vychladnuté maslo, kyslú smotanu a sódu bikarbónu. Všetko dobre premiešame. Na koniec vmiešame vyšľahané bielka. Masu vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170ºC cca 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. Vymiešame mascarpone s dvoma žĺtkami a 2PL medu/cukru (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec pridáme vanilku a všetko premiešame. Korpus prerežeme na poly a prekladáme plnkou. Vrch natrieme plnkou a dozdobíme ovocím. Chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu. Viac receptov nájdete na: https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/
Makovo - kokosová torta.
Na korpus budeme potrebovať:
200g celého alebo čerstvo pomletého maku
100g kokosu
5 vajec
150g roztopeného masla
4PL medu alebo fruktózového, či brezového cukru
150g kyslá smotana
1/2 ČL sóda bikarbóna
Na plnku:
250g mascarpone
2 vajcia
1ks Bourbon vanilka alebo Bourbon esencia
višne na ozdobu
Postup:
Vajcia rozdelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise premiešame mak a kokos. Pridáme žĺtka, med (cukor), roztopené a vychladnuté maslo, kyslú smotanu a sódu bikarbónu. Všetko dobre premiešame. Na koniec vmiešame vyšľahané bielka. Masu vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170ºC cca 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. Vymiešame mascarpone s dvoma žĺtkami a 2PL medu/cukru (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec pridáme vanilku a všetko premiešame. Korpus prerežeme na poly a prekladáme plnkou. Vrch natrieme plnkou a dozdobíme ovocím. Chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu. Viac receptov nájdete na: https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/