Na 4 ks budete potrebovať: Na zákvas: 2PL ražného kvásku 150 ml vody 150 ml ražnej chlebovej múky Všetko dobre premiešame a necháme zakryté fóliou kvasiť 5-8 hodín v teplej miestnosti. Na bagety budeme potrebovať: 200 ml vody 100g ražnej chlebovej múky 250g špaldovej hladkej múky 1ČL drvenej rasce 1 a 1/2 ČL soli čierne sezamové semienka na posypanie Postup: 1. Do vykvaseného kvásku pridáme všetky ostatné suroviny a dobre vymiesime riedke cesto. Po vymiesení preložíme cesto na pomúčený stôl a preložíme ho. Uložíme ho kysnúť do olejom vymastenej misy. V priebehu ďalších 2-3 hodín cesto prekladáme približne každých 30-40 minút. Prsty a podložku si treba naolejovať, aby sa cesto nelepilo. 2. Vykysnuté cesto má veľa bubliniek. Opatrně ho preložíme na pomúčený stôl, vytvarujeme si štvorec alebo obdĺžnik, z vrchu posypeme semienkami (ja som dala sezamové) necháme ho chvíľku odpočívať. Stierkou rozkrájame na 4 bagety a pred uložením na pečiaci papier ich opatrne prekrútime. Cesto necháme ešte trochu podkysnúť. 3. Rúru si predhrejeme pol hodinu pred pečením na 230°C aj s plechom. Na dno rúry vložíme kastrólik s vodou, aby sa nám rúra naparila. Po tejto dobe zošupneme bagetky na vyhriaty plech aj s pečiacim papierom. 4. Po 10 minútach pečenia vyberieme z rúrykastrólik z vodou a rúru rýchlo zavrieme. Potom bagetky dopekáme ešte 25-30 minút. Každá rúra pečie inak, preto treba pečenie odsledovať. 🙂 Viac receptov nájdete na: https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/
Na 4 ks budete potrebovať:
Na zákvas:
2PL ražného kvásku
150 ml vody
150 ml ražnej chlebovej múky
Všetko dobre premiešame a necháme zakryté fóliou kvasiť 5-8 hodín v teplej miestnosti.
Na bagety budeme potrebovať:
200 ml vody
100g ražnej chlebovej múky
250g špaldovej hladkej múky
1ČL drvenej rasce
1 a 1/2 ČL soli
čierne sezamové semienka na posypanie
Postup:
1. Do vykvaseného kvásku pridáme všetky ostatné suroviny a dobre vymiesime riedke cesto. Po vymiesení preložíme cesto na pomúčený stôl a preložíme ho. Uložíme ho kysnúť do olejom vymastenej misy. V priebehu ďalších 2-3 hodín cesto prekladáme približne každých 30-40 minút. Prsty a podložku si treba naolejovať, aby sa cesto nelepilo.
2. Vykysnuté cesto má veľa bubliniek. Opatrně ho preložíme na pomúčený stôl, vytvarujeme si štvorec alebo obdĺžnik, z vrchu posypeme semienkami (ja som dala sezamové) necháme ho chvíľku odpočívať. Stierkou rozkrájame na 4 bagety a pred uložením na pečiaci papier ich opatrne prekrútime. Cesto necháme ešte trochu podkysnúť.
3. Rúru si predhrejeme pol hodinu pred pečením na 230°C aj s plechom. Na dno rúry vložíme kastrólik s vodou, aby sa nám rúra naparila. Po tejto dobe zošupneme bagetky na vyhriaty plech aj s pečiacim papierom.
4. Po 10 minútach pečenia vyberieme z rúrykastrólik z vodou a rúru rýchlo zavrieme. Potom bagetky dopekáme ešte 25-30 minút. Každá rúra pečie inak, preto treba pečenie odsledovať. 🙂 Viac receptov nájdete na: https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/