29 / 82
    Levanduľový cukor

    Vyskúšali ste už levanduľový cukor? Slúži ako náhrada vanilínového cukru do koláčov a muffinkov.
    Budeme potrebovať:
    500g fruktózového (alebo iného cukru)
    25g čerstvých alebo sušených kvietkov levandule
    trošku trpezlivosti
    Postup:
    Cukor a levanduľu dobre premiešame a necháme postáť. 6 týždňov. Po tejto dobe môžeme konzumovať. 🙂

    3. júl 2016

    @lekorica Mam otazocku. Pri konzumacii sa mozzu zjest aj tie kvietky, alebo ich treba z cukru vyosiat. Pripadne inym sposobom (akym?) dostat von? Diky 🙂

    8. apr 2017

    @ksbinka zvyknem preosiať keď koláče posýpam, ale pokiaľ idú do cesta na pečenie, ony zmäknú a ešte tak dochutia koláč.

    8. apr 2017