25 / 82
    Vyprážaný kaleráb

    Konečne môžem na varenie v kuchyni použiť aj plody zo záhrady. Dnes to bol vyprážaný kaleráb, varené zemiaky s petržlenovou vňaťou a šalát.
    Budeme potrebovať:
    3 kaleráby
    strúhanku z tmavého pečiva
    kukuričnú múku
    6ks žĺtko
    olej na vyprážanie
    Postup:
    Kaléraby nakrájame asi na 1cm kolieska. Kalerány povaríme v osolenej vode cca 5-10 minút (mladé kaleráby menej a staršie dlhšie). Necháme ich vychladnúť a obaľujeme v kukuričnej múke, žĺtkoch a strúhanke. Opekáme na panvici z obidvoch strán cca 2-3 minútky. Podávame so zemiakmi s petržlenovou vňaťou. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    25. jún 2016