Konečne môžem na varenie v kuchyni použiť aj plody zo záhrady. Dnes to bol vyprážaný kaleráb, varené zemiaky s petržlenovou vňaťou a šalát. Budeme potrebovať: 3 kaleráby strúhanku z tmavého pečiva kukuričnú múku 6ks žĺtko olej na vyprážanie Postup: Kaléraby nakrájame asi na 1cm kolieska. Kalerány povaríme v osolenej vode cca 5-10 minút (mladé kaleráby menej a staršie dlhšie). Necháme ich vychladnúť a obaľujeme v kukuričnej múke, žĺtkoch a strúhanke. Opekáme na panvici z obidvoch strán cca 2-3 minútky. Podávame so zemiakmi s petržlenovou vňaťou. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/
Konečne môžem na varenie v kuchyni použiť aj plody zo záhrady. Dnes to bol vyprážaný kaleráb, varené zemiaky s petržlenovou vňaťou a šalát.
Budeme potrebovať:
3 kaleráby
strúhanku z tmavého pečiva
kukuričnú múku
6ks žĺtko
olej na vyprážanie
Postup:
Kaléraby nakrájame asi na 1cm kolieska. Kalerány povaríme v osolenej vode cca 5-10 minút (mladé kaleráby menej a staršie dlhšie). Necháme ich vychladnúť a obaľujeme v kukuričnej múke, žĺtkoch a strúhanke. Opekáme na panvici z obidvoch strán cca 2-3 minútky. Podávame so zemiakmi s petržlenovou vňaťou. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/