Domáce zemiakové gnocchi Budeme potrebovať: 500g varených zemiakov v šupke 120g pohánkovej hladkej múky 80g kukuričnej múky alebo semoliny 1 žĺtko 0,5 dcl nesladeného kokosového mlieka 1čl himalájskej soli olivový olej Postup: Zemiaky po uvarení zlejeme a vychladnuté ošúpeme. Pretlačíme ich cez lis alebo roztlačíme aby nezostali v ceste hrčky. Do misy k zemiakom prisypeme múky, žĺtko a kokosové mlieko. Cesto dôkladne premiesime. Cesto bude lepkavé. Preto si drevenú dosku dobre pomúčime. Cesto si rozdelíme na 6 časti. Rukami vyvaľkáme valce hrubé cca 2,5cm. Pomúčeným nožom nakrájame asi 2cm široké gnocchi. Pripravíme si čistú ľanovú utierku a príborový nožík. Gnocchi vyšúľame do požadovanej formy a na stred pritlačíme nožík, aby sa nám gnocchi pekne formovali (vyzerajú ako kávové zrná). Každý kúsok položíme na utierku a necháme postáť kým nedokončíme prvú várku cca 20 ks. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody hádžeme gnocchi, ktoré po pár minútach vyplávajú na povrch. Vody musí byť dostatok aby sa neprilepili o dno. Vyplávané necháme zovrieť cca 1-2 minúty. Vyberieme ich deravovou naberačkou a dáme do keramickej misy. Ihneď ich polejeme troškou oleja aby sa nezlepili a nestvrdli. Ja som podávala s paradajkovo bazalkovým pestom.
@jajka78 Myslím že áno, ak ti rozmixuje oriešky - ináč najlepšie sú píniové oriešky na pesto, len ja ich nekupujem, keďže mám zásoby vlašských orechov. 😉
Domáce zemiakové gnocchi
Budeme potrebovať:
500g varených zemiakov v šupke
120g pohánkovej hladkej múky
80g kukuričnej múky alebo semoliny
1 žĺtko
0,5 dcl nesladeného kokosového mlieka
1čl himalájskej soli
olivový olej
Postup:
Zemiaky po uvarení zlejeme a vychladnuté ošúpeme. Pretlačíme ich cez lis alebo roztlačíme aby nezostali v ceste hrčky. Do misy k zemiakom prisypeme múky, žĺtko a kokosové mlieko. Cesto dôkladne premiesime. Cesto bude lepkavé. Preto si drevenú dosku dobre pomúčime. Cesto si rozdelíme na 6 časti. Rukami vyvaľkáme valce hrubé cca 2,5cm. Pomúčeným nožom nakrájame asi 2cm široké gnocchi. Pripravíme si čistú ľanovú utierku a príborový nožík. Gnocchi vyšúľame do požadovanej formy a na stred pritlačíme nožík, aby sa nám gnocchi pekne formovali (vyzerajú ako kávové zrná). Každý kúsok položíme na utierku a necháme postáť kým nedokončíme prvú várku cca 20 ks. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody hádžeme gnocchi, ktoré po pár minútach vyplávajú na povrch. Vody musí byť dostatok aby sa neprilepili o dno. Vyplávané necháme zovrieť cca 1-2 minúty. Vyberieme ich deravovou naberačkou a dáme do keramickej misy. Ihneď ich polejeme troškou oleja aby sa nezlepili a nestvrdli. Ja som podávala s paradajkovo bazalkovým pestom.