Na 3 porcie budeme potrebovať: 9ks menšie šampióny 1 malá cibuľa 4 koliečka pražskej šunky alebo inej salámy nakrájanej nadrobno olivový olej soľ, korenie 3 pásiky farebná paprika 50g nastrúhaný tvrdý syr Postup: Šampióny si vydlabeme lyžičkou a vnútro nakrájame nadrobno. Jednu malú cibuľku nakrájame a opečieme na oleji do sklovita, neskôr pridáme vnútro zo šampiónov a spolu ešte popražíme asi 3 minúty, osolíme a okoreníme. Potom šampióny zmiešame s nadrobno nakrájanou šunkou a paprikou a naplníme ich touto zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 30 minút. 5 minút pred dopečením, pridáme syr a ešte zapečieme. Na talianske kura budeme potrebovať: 1kg kuracie horné stehná 850g lúpané paradajky 2ks mrkva 2ks petržlen 2 strúčiky cesnaku pár vetvičiek čerstvého tymiánu soľ korenie korenie na grilovanie 2dcl kuracieho vývaru (ja som použila vývar z polievky) Postup: Očistené stehná si okoreníme grilovacím korením. V mise si zmiešame lúpané paradajky, na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen, tymián, pretlačený cesnak a vývar, ak je málo slané, dosolíme a dokoreníme. Kuracie stehná si poukladáme do keramickej zapekacej misy a zalejeme paradajkovou zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 1 hodinu.
Na 3 porcie budeme potrebovať:
9ks menšie šampióny
1 malá cibuľa
4 koliečka pražskej šunky alebo inej salámy nakrájanej nadrobno
olivový olej
soľ, korenie
3 pásiky farebná paprika
50g nastrúhaný tvrdý syr
Postup: Šampióny si vydlabeme lyžičkou a vnútro nakrájame nadrobno. Jednu malú cibuľku nakrájame a opečieme na oleji do sklovita, neskôr pridáme vnútro zo šampiónov a spolu ešte popražíme asi 3 minúty, osolíme a okoreníme. Potom šampióny zmiešame s nadrobno nakrájanou šunkou a paprikou a naplníme ich touto zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 30 minút. 5 minút pred dopečením, pridáme syr a ešte zapečieme.
Na talianske kura budeme potrebovať:
1kg kuracie horné stehná
850g lúpané paradajky
2ks mrkva
2ks petržlen
2 strúčiky cesnaku
pár vetvičiek čerstvého tymiánu
soľ
korenie
korenie na grilovanie
2dcl kuracieho vývaru (ja som použila vývar z polievky)
Postup:
Očistené stehná si okoreníme grilovacím korením. V mise si zmiešame lúpané paradajky, na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen, tymián, pretlačený cesnak a vývar, ak je málo slané, dosolíme a dokoreníme. Kuracie stehná si poukladáme do keramickej zapekacej misy a zalejeme paradajkovou zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 1 hodinu.