17 / 82
    Vaječné žemle

    Budeme potrebovať:
    4ks vajcia
    soľ
    rasca
    sóda bikarbóna
    ocot
    Postup:
    Žĺtka vymiešame s troškou sódy a soli do penista. Zvlášť vymiešame bielka s octom a sódou do tuha.Potom zľahka premiešame a na plech s pečiacim papierom dáme 6 kopčekov.Pečieme v rúre vyhriatej na 220C :::25-30 minút a potom vypneme. Žemle ešte necháme nejaký čas v rúre, aby nám nespľaskli.

    5. jún 2016

    Ja robim podobne, len pridavam tvaroh 🙂 niekedy pridam aj provensalske bylinky,mix.semiacok a cesto vylejem cele na plech a potom len nakrajam na take tycinky-pasiky 🙂

    9. apr 2017

    @7nikusik7 tie tvarohove som uz tiez robila. Ale urcite vyskusam na pasiky nakrajat. Dakujem za tip. 😉

    9. apr 2017

    @lekorica u nas sa po nich vzdy len zaprasi 🙂 taka zdrava maskrta trebars aj vecer k TV, pridat si mozte aj hocaky dresing 😉 ja vyskusam.zas tieto len vajecne!

    9. apr 2017

    Dresingujeme aj my. Najradsej maju ked im k telke zeleninky nakrajam. Inac by ju nezjedli. Lenivi su nakrajat si ju. 😀

    9. apr 2017

    😂 to doverne poznam!

    9. apr 2017