14 / 82
    Kura na kyslej kapuste a slaninke, zeleninová knedľa

    Zeleninová knedľa:
    Ingrediencie:
    1 najemno nastrúhaná mrkva
    1 najemno nastrúhaný petržlen ( kľudne môžete použiť aj zeler či kaleráb)
    2 vajcia
    50g nastrúhaného syra
    soľ štipka
    1PL nasekaná petržlenová vňať
    Postup: Nastrúhanú mrkvu, petržlen, syr, vňať a 2 žĺtka spolu dobre premiešame. Z bielok si vyšľaháme sneh a zmiešame so zmesou. Pridáme trochu soli a znovu premiešame. Zmes naložíme do vymastených myštičiek a vlníme v mikrovlnke na 500W cca 5 minút.
    Na kura na kapuste budeme potrebovať:
    1ks kura
    2 zavaráninové fľaše kyslej kapusty
    6 ks plátky slaniny
    1balík korenie na pečené kura
    maslo na potretie kuraťa
    Postup:
    Plátky slaniny poukladáme na plech a navrstvíme na ňu slaninu. Kura si rozporcujeme a dobre okoreníme. Poukladáme ho na kapustu a pečieme cca 1,5 hodiny na 200°C. Pred dopečením kura potrieme maslom, aby sa nám urobila chrumkavá kôrka.
    Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

    29. máj 2016

    @lekorica uzasne👏👏👏

    23. jan 2017