Ingrediencie: Na korpus: 120g namleté vlašské orechy 1ČL mletej kávy 6 vajec 4PL medu/fruktózy/brezového cukru 1ČL prášku do pečiva Na plnku: 250g mascarpone 200g kyslá smotana 100g nízkotučný jemný tvaroh 1 fruktózový vanilkový cukor (alebo obyčajný) 1-2PL fruktózy (alebo iné sladidlo) 3-4 ks kiwi nakrájaného na koliečka Na želé: 2balíčky želé prášku (Dr Oetker) 400ml vody 100ml kiwi sirupu Postup: Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme orechy, kávu, prášok do pečiva, vyšľahané bielka a dobre vymiešame. Cesto vylejeme do vymastenej okrúhlej formy (o priemere 22cm) a pečieme na 180°C cca 40 minút. Kým sa nám cesto upečie, vymiešame si mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu a cukor. Dáme na chvíľu do chladničky. Cesto po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto natrieme krém a poukladáme nakrájané kiwi. Vodu so sirupom spolu zmiešame. Želé si uvaríme podľa návodu na obale a vmiešame do sirupovej vody. Želé je ešte riedke, tak si počkáme cca 15 minút kým trochu zhustne a až potom nalejeme na krém a kiwi. Tortu chladíme v hcladničke cca 30-45 minút, pokiaľ nám želé poriadne nestuhne. No a potom sa už tešíme na finálny produkt.
Ingrediencie:
Na korpus:
120g namleté vlašské orechy
1ČL mletej kávy
6 vajec
4PL medu/fruktózy/brezového cukru
1ČL prášku do pečiva
Na plnku:
250g mascarpone
200g kyslá smotana
100g nízkotučný jemný tvaroh
1 fruktózový vanilkový cukor (alebo obyčajný)
1-2PL fruktózy (alebo iné sladidlo)
3-4 ks kiwi nakrájaného na koliečka
Na želé:
2balíčky želé prášku (Dr Oetker)
400ml vody
100ml kiwi sirupu
Postup:
Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme orechy, kávu, prášok do pečiva, vyšľahané bielka a dobre vymiešame. Cesto vylejeme do vymastenej okrúhlej formy (o priemere 22cm) a pečieme na 180°C cca 40 minút. Kým sa nám cesto upečie, vymiešame si mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu a cukor. Dáme na chvíľu do chladničky. Cesto po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto natrieme krém a poukladáme nakrájané kiwi. Vodu so sirupom spolu zmiešame. Želé si uvaríme podľa návodu na obale a vmiešame do sirupovej vody. Želé je ešte riedke, tak si počkáme cca 15 minút kým trochu zhustne a až potom nalejeme na krém a kiwi. Tortu chladíme v hcladničke cca 30-45 minút, pokiaľ nám želé poriadne nestuhne. No a potom sa už tešíme na finálny produkt.