2 / 82
    Zemiaková nátierka

    Na večeru mi ostali zemiaky uvarené v šupke. No čo s nimi? Predsa zemiaková nátierka.
    Ingrediencie:
    4 stredne veľké uvarené zemiaky v šupke
    2PL majonézy (treba čítať zloženie, do rastlinnej stravy je vhodná iba tá, urobená zo žĺtok)
    2PL uhorkovej šťavy
    2 strúčiky cesnaku
    2 malé jarné cibuľky pokrájané nadrobno
    2 malé chilli papričky nakrájané nadrobno (kto nemá rád pikantné, nemusí byť)
    soľ
    mleté čierne korenie
    za hrsť nasekaná petržlenová vňať
    Postup:
    Vychladnuté zemiaky popučíme najemno. Pridáme majonézu, uhorkovú šťavu, prelisovaný cesnak, cibuľku, chilli a nasekanú vňať. Všetko dobre premiešame a pridáme soľ a korenie. Znova premiešame. Servírujeme s bagetkou alebo celozrnným chlebom.

    18. máj 2016
    9. apr 2017
    9. apr 2017