Na večeru mi ostali zemiaky uvarené v šupke. No čo s nimi? Predsa zemiaková nátierka. Ingrediencie: 4 stredne veľké uvarené zemiaky v šupke 2PL majonézy (treba čítať zloženie, do rastlinnej stravy je vhodná iba tá, urobená zo žĺtok) 2PL uhorkovej šťavy 2 strúčiky cesnaku 2 malé jarné cibuľky pokrájané nadrobno 2 malé chilli papričky nakrájané nadrobno (kto nemá rád pikantné, nemusí byť) soľ mleté čierne korenie za hrsť nasekaná petržlenová vňať Postup: Vychladnuté zemiaky popučíme najemno. Pridáme majonézu, uhorkovú šťavu, prelisovaný cesnak, cibuľku, chilli a nasekanú vňať. Všetko dobre premiešame a pridáme soľ a korenie. Znova premiešame. Servírujeme s bagetkou alebo celozrnným chlebom.
Na večeru mi ostali zemiaky uvarené v šupke. No čo s nimi? Predsa zemiaková nátierka.
Ingrediencie:
4 stredne veľké uvarené zemiaky v šupke
2PL majonézy (treba čítať zloženie, do rastlinnej stravy je vhodná iba tá, urobená zo žĺtok)
2PL uhorkovej šťavy
2 strúčiky cesnaku
2 malé jarné cibuľky pokrájané nadrobno
2 malé chilli papričky nakrájané nadrobno (kto nemá rád pikantné, nemusí byť)
soľ
mleté čierne korenie
za hrsť nasekaná petržlenová vňať
Postup:
Vychladnuté zemiaky popučíme najemno. Pridáme majonézu, uhorkovú šťavu, prelisovaný cesnak, cibuľku, chilli a nasekanú vňať. Všetko dobre premiešame a pridáme soľ a korenie. Znova premiešame. Servírujeme s bagetkou alebo celozrnným chlebom.