3 / 82
    Domáci kvások
    Komentár bol odstránený

    Tak toto chcem uz dlhsie vyskusat...prosim ta ten 2 a dalsi den sa ta muka tak isto zmiesa s vodou a len sa to do toho vleje? Treba to potom spolu zmiesat?

    14. máj 2016

    @kim12345 áno, ja som mala vždy pripravený poldecák 😀 a do neho som si nadávkovala múku, ktorú som pridala do hotovej zmesi a taktiež pol deci vody, ktorú som tiež vliala do tej pripravenej zmesi. Takto by si to mala robiť dookola 10 dní. Ja ho už po 8 dňoch mám dobre vykvasený, tak skúšam dnes piecť chlieb. No hotová alchýmia. Ale našťastie mám priateľku na telefóne a keď niečo neviem, poradí. 🙂 Ak sa vydarí, pridám recept. 😉

    14. máj 2016

    @kim12345 No a samozrejme dobre premiešať. Lyžica musí byť čistá, aby si nezabila kvasinky. 😉

    14. máj 2016

    @lekorica hej,chce to asi prax.😊 do chlebika das kolko toho asi?
    Má ten kvasok aj nejaku vonu?

    14. máj 2016

    A este otazka,či muka musi byt len ta co si napisala.vdaka

    14. máj 2016

    @kim12345 áno ražná, tá je najvhodnejšia na kvások. Keď budeš potom robiť chlebík, tam si už môžeš dať múku akú len chceš ale na kvások a rozkvas musí byť ražná. Už ju všade predávajú. 😉

    14. máj 2016

    @lekorica ďakujem a ten kvasok tam das cely z tych 10tich dní?

    14. máj 2016

    @kim12345 Recept na chlebík pridám večer a tam napíšem podrobný rozpis. Do chlebíka dávaš len 1 PL kvásku, to sa robí taký rozkvas pred pečením chleba. Potom si z toho rozkvasu odložíš 2PL do chladničky a skladuješ kým nebudeš piecť Ďalší chlebík. Postup ti tam napíšem. 😉

    14. máj 2016

    @lekorica super,teším sa 😊

    14. máj 2016

    Kvasok, baby, si viete zohnat aj od dobrych dusi na kvaskovej mape bud na pecempecen.cz alebo kvasok.sk 😉 ja som tak urobila a uz pomaly pridam aj moju polohu, lebo kvasok som si uz "ochocila" a je moj 😉

    12. júl 2016