@kamilkka to je pre tych, co stravu delia. Poprosili ma aby som stravu takto rozdelila. Napr. svagor je vegan, tak niektore recepty su len zo zeleniny a ovocia a moze ich aj on. A na druhej strane mam priatelov, ktori su na Paleo a to je zase cisto zivocisne jedlo. No a samozrejme su tu zeny, ktore sa stravuje podla delenej stravy, takze si mozu vybrat, co budu jest v rastlinny den a v zivocisny den. 😉
Na korpus budeme potrebovať:
6ks vajec
4PL medu
1PL mletej čiernej kávy (vmiešala som ju do cesta)
50g kakaa
1ČL sódy bikarbóny
Na plnku budeme potrebovať:
250g mascarpone
2 vajcia
rumová aróma
2PL medu
Postup:
6 žĺtok si vymiešame so 4PL medu do penista, prídáme kakao, kávu a 1ČL sódy. Extra si vymiešame 6 bielok a pomaly vmiešame do hmoty. Zmes vylejeme na klasický plech vystlaný pečiacim papierom alebo silikónovou podložkou a pečieme 15 minút na 180°C. Rúra musí byť vyhriata. Cesto po upečení dáme opatrne dole z papiera a prekrojíme na polovice lebo cesto je len asi 1cm vysoké. Okrajky si odložíme na posýpku koláča.
Plnka: Vymiešame mascarpone s dvoma žĺtkami a 2PL medu (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec pridáme namiesto Amareta 1čl rumovej arómy a všetko premiešame. Korpus prekladáme plnkou. Vrch natrieme plnkou a posypeme posýpkou s okrajkov. Chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu.
čo je to prosim ťa za rozdelenie rastlinna a živočíšna skupina? dakujem 🙂