Dnes som sa v mojej záhradke konečne dočkala medvedieho cesnaku. Hneď som si z neho pripravila domáce pesto. Potrebujeme: medvedí cesnak 50g olivový olej 6PL syr (parmezán) 25g soľ podľa chuti píniové oriešky (ja som nemala, dala som vlašské orechy)1PL Všetko som spolu zmixovala v mixéri a uskladnila v sklenených fľaštičkách .
@lekorica ja pridavam orechy a parmezan az pri pouziti, bala som sa, aby mi nezacalo kysnut...tak som len mixla cesnak, pridala pravy olivac od segry z itl, doma robeny a morsku sol...tak snad vydrzi 🙂
@monika.a ja tiež používam oliváč z Chorvátska. Tam si vždy nakúpim do zásoby domáci a soľ buď himalájska alebo morská. Mne sa to zatiaľ ešte nikdy nepokazilo, lebo soľ konzervuje. 😉
Dnes som sa v mojej záhradke konečne dočkala medvedieho cesnaku. Hneď som si z neho pripravila domáce pesto.
Potrebujeme:
medvedí cesnak 50g
olivový olej 6PL
syr (parmezán) 25g
soľ podľa chuti
píniové oriešky (ja som nemala, dala som vlašské orechy)1PL
Všetko som spolu zmixovala v mixéri a uskladnila v sklenených fľaštičkách .