394 / 421
    Mrkvovo-petržlenové hranolky a kuracie rolky s pestom z medvedieho cesnaku obalené schwarzwaldskou šunkou.

    Na rolky potrebujeme:
    700g kuracích pŕs
    200g schwarzwaldskej šunky
    pesto z medvedieho cesnaku
    soľ
    korenie
    Na hranolky:
    250g mrkvy
    250g petržlenu
    olivový olej
    Postup:
    Kuracie prsia si prekrojíme napoly a nakrájame na pásiky, ktoré okoreníme a osolíme. Pod každý pásik vložíme šunku (slaninu) a mäsko potrieme pestom. Potom mäsko zakrútime a prichytíme špáratkom, aby sa nám rolky nerozpadli. Rolky poukladáme do keramickej nádoby a trochu osprejujeme olivovým olejom. Rolky si zakryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 20 minút, potom dáme alobal dole a rolky dáme ešte zapiecť na 5-10 minút. Medzitým si opečieme na hranolky nakrájanú mrkvu a petržlen na panvici osprejovanej olivovým olejom. Hranolky pečieme dozlatista. Dobrú chuť. 🙂

    10. apr 2016

    vyzerá to úžasne a medvedí cesnak je TOP, to pesto urcite urobím

    10. apr 2016

    @makli Mne vydrží v chladničke dlho. A keď cez týždeň neviem čo uvariť, uvarím len cestoviny a zmiešam s pestom a jedlo je na svete. 😀

    10. apr 2016

    @lekorica super!!! tento tyzden urcite urobim, pesticko uz mam v chladnicke 🙂

    10. apr 2016

    @monika.a výborné je to. Mne Evka nechce mäsko, ale toto sfutrovala, lebo má rada cesnak. 🙂

    10. apr 2016