385 / 421
    Celozrnné bagety
    Komentár bol odstránený

    Celozrnné bagety
    Potrebujeme:
    1 kocka droždia (40g)
    150 - 200 ml teplej vody
    300g celozrnnej hladkej múky
    300g ražnej (žitnej) hladkej múky
    1čl himalájskej soli
    1PL trstinovej melasy
    Postup:
    1. Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame ho s 2PL múky na hladký kvások. Zakrytý ho necháme kvasiť 10 minút.
    2. Potom pridáme do kvásku zvyšnú múku, trstinovú melasu, soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.
    3. Po vykysnutí si pomúčime ruky a na plech vystlaný papierom vytvarujeme bagety. Ešte ich necháme 20 minút podkysnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
    3. Po vykysnutí ostrým nožom bagetky narežeme priečne a pečieme ich cca 30-35 minút. Ja som na dno rúry vložila ohňovzdornú misu s vodou aby boli bagetky chrumkavé.

    3. apr 2016