Celozrnné bagety Potrebujeme: 1 kocka droždia (40g) 150 - 200 ml teplej vody 300g celozrnnej hladkej múky 300g ražnej (žitnej) hladkej múky 1čl himalájskej soli 1PL trstinovej melasy Postup: 1. Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame ho s 2PL múky na hladký kvások. Zakrytý ho necháme kvasiť 10 minút. 2. Potom pridáme do kvásku zvyšnú múku, trstinovú melasu, soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť. 3. Po vykysnutí si pomúčime ruky a na plech vystlaný papierom vytvarujeme bagety. Ešte ich necháme 20 minút podkysnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. 3. Po vykysnutí ostrým nožom bagetky narežeme priečne a pečieme ich cca 30-35 minút. Ja som na dno rúry vložila ohňovzdornú misu s vodou aby boli bagetky chrumkavé.
Celozrnné bagety
Potrebujeme:
1 kocka droždia (40g)
150 - 200 ml teplej vody
300g celozrnnej hladkej múky
300g ražnej (žitnej) hladkej múky
1čl himalájskej soli
1PL trstinovej melasy
Postup:
1. Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame ho s 2PL múky na hladký kvások. Zakrytý ho necháme kvasiť 10 minút.
2. Potom pridáme do kvásku zvyšnú múku, trstinovú melasu, soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.
3. Po vykysnutí si pomúčime ruky a na plech vystlaný papierom vytvarujeme bagety. Ešte ich necháme 20 minút podkysnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
3. Po vykysnutí ostrým nožom bagetky narežeme priečne a pečieme ich cca 30-35 minút. Ja som na dno rúry vložila ohňovzdornú misu s vodou aby boli bagetky chrumkavé.