378 / 421
    Jerky - sušené mäso

    Jerky
    Potrebujeme:
    1kg chudého mäsa (hovädzia roštenka, morčacie prsia)
    4PL sójovej omáčky
    2PL paradajkového pretlaku
    1PL medu alebo trstinového cukru
    1čl soli
    1/2-1čl mletého korenia (podľa chuti)
    chilli papričky podľa chuti (môžete použiť aj grilovacie korenie.
    Postup:
    Aby sa mäso lepšie krájalo, treba ho trochu namraziť. Ja som ho krájala na krájači na zhruba 2-3mm plátky (skôr sa usuší). V mise som premiešala všetky suché ingrediencie a nakoniec som pridala sójovú omáčku, pretlak a med. Všetko som dobre premiešala a vložila som do misy už na plátky nakrájané mäso. Poriadne som to premiešala rukou a nechala cez noc marinovať v chladničke. Na druhý deň som mäso poukladala do sušičky a sušila som ho na 70 stupňov asi hodinu, potom som teplotu ubrala na 60 stupňov a sušila ešte ďalšie 3-4hodiny. Mäsko by sa malo dať ohýbať, nemalo by sa lámať. Takto usušené mäso môžete skladovať v chladničke 1-2 mesiace (u nás asi nevydrží ani do zajtra 😀).

    23. mar 2016